Jean Philippe Courtois: To ιστορικό στέλεχος της Microsoft στην πλατφόρμα του Network

Jean Philippe Courtois: To ιστορικό στέλεχος της Microsoft στην πλατφόρμα του Network
Με παρουσία στη Microsoft από το 1984, διηύθυνε την εμπορική δραστηριότητά της σε 124 θυγατρικές εταιρείες παγκοσμίως.

Ο Jean-Philippe Courtois, Executive Vice President και President, National Transformation Partnerships της Microsoft συμμετέχει live στην πλατφόρμα του Fortune Greece Network.

Tην Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 17.00 ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του τεχνολογικού κολοσσού, θα μιλήσει για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, το παράδειγμα της Ελλάδας, τον σκοπό της τεχνολογίας και της θετικής ηγεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο βρέθηκε στη χώρα μας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την πρωτοβουλία Gr for GRowth της Microsoft με στόχο τη στήριξη της Ελλάδας με τεχνολογία και πόρους για βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική ανάπτυξη. Η δημιουργία Data Center στην Αττική, το «θαύμα» της ψηφιακής αναβίωσης της Αρχαίας Ολυμπίας μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και οι στρατηγικές συνεργασίες με τη ΔΕΗ Α.Ε. και την Τράπεζα Πειραιώς με «όχημα» τη μετάβαση στο cloud, συνθέτουν ένα πλέγμα ενεργειών ενδεικτικό της νέας εποχής.

Ο Jean-Philippe ή JP, όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά οι φίλοι και συνεργάτες του, είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα με παρουσία στη Microsoft από το 1984. Διηύθυνε την εμπορική δραστηριότητα της Microsoft σε 124 θυγατρικές εταιρείες παγκοσμίως ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος Παγκόσμιων Πωλήσεων, Μάρκετινγκ & Λειτουργιών (Global Sales, Marketing & Operations), με έμφαση στη δημιουργία ζωντανών οικοσυστημάτων με μικρές επιχειρήσεις, startups, φορείς του δημόσιου τομέα, ενώ ο ρόλος του πλέον επικεντρώνεται στον μετασχηματισμό των εθνικών οικονομιών, βοηθώντας στη δημιουργία βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς οικονομικής ανάπτυξης μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Παθιασμένος με την έννοια της θετικής ηγεσίας, δηλώνει στο Fortune Greece, πως μόνο οι ηγέτες που καθοδηγούνται από το σκοπό, μπορούν να δημιουργήσουν μια θετική ενέργεια που επιτυγχάνει μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία, ατομική ευτυχία, ομαδική ευημερία και θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Μη χάσετε τη συζήτηση με τον Editor in Chief του Fortune Greece Τάσο Ζάχο.

*Δείτε τα ετήσια προνόμια και το κόστος συμμετοχής στη πλατφόρμα για το 2022 ΕΔΩ