JP Morgan: Η Fitch θα δώσει στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα – Θέση long στα ελληνικά ομόλογα

JP Morgan: Η Fitch θα δώσει στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα – Θέση long στα ελληνικά ομόλογα
Photo:
Έχουμε επισημάνει πως τα ελληνικά ομόλογα γενικά παρουσιάζουν μια εποικοδομητική μεσοπρόθεσμη προοπτική, αναφέρει η JP Morgan

Νέο trade στα ελληνικά 10ετή ομόλογα ανοίγει η αμερικανική τράπεζα JP Morgan, προκρίνοντάς τα, μάλιστα, έναντι των ιταλικών, με την προσδοκία πως o οίκος αξιολόγησης  Fitch θα δώσει στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα την 1 Δεκεμβρίου, γεγονός το οποίο αποτελεί σαφή ψήφο εμπιστοσύνης στην εγχώρια οικονομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον επενδυτικό οίκο, οι ελληνικοί τίτλοι χρέους παρουσίασαν χαμηλότερες αποδόσεις, ειδικά έναντι των ιταλικών, την περασμένη εβδομάδα. Τα δε στοιχεία που υπάρχουν υποδηλώνουν  μέτριες ρευστοποιήσεις στις μακροπρόθεσμες λήξεις.

«Έχουμε επισημάνει πως τα ελληνικά ομόλογα γενικά παρουσιάζουν μια εποικοδομητική μεσοπρόθεσμη προοπτική και προβλέπουμε ότι θα διαπραγματεύονται σταθερά με πιο στενό spread έναντι των ιταλικών (25-60 μ.β.), δεδομένων των ισχυρών μακροοικονομικών/δημοσιονομικών θεμελιωδών στοιχείων, του σταθερού πολιτικού τοπίου και των συνεχιζόμενων αναβαθμίσεων από τους οίκους αξιολόγησης» αναφέρει ο αναλυτής της JP Morgan. 

Σε ό,τι αφορά τις αξιολογήσεις, η DBRS και η S&P έχουν ήδη αναβαθμίσει το ελληνικό αξιόχρεο σε επενδυτική βαθμίδα (IG), με την JP Morgan να αναμένει ότι η Fitch θα αναβαθμίσει την Ελλάδα σε IG κατά την 1η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τους κανόνες συμπερίληψης στους ευρωπαϊκούς δείκτες ομολόγων που παρακολουθούνται ενεργά, απαιτείται αξιολόγηση IG από τουλάχιστον δύο από τους τρεις οργανισμούς αξιολόγησης (S&P, Moody’s και Fitch) για να αρχίσουν να περιλαμβάνονται τα ελληνικά ομόλογα σε ορισμένους από αυτούς.

Ως εκ τούτου, η αξιολόγηση της Fitch Ratings την 1η Δεκεμβρίου θα είναι κρίσιμη. Η JP Morgan εντοπίζει ότι τα τρέχοντα επίπεδα προσφέρουν ελκυστικά σημεία εισόδου για θέση long στα ελληνικά ομόλογα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: