JP Morgan: Overweight στις ελληνικές μετοχές, στα top picks η Alpha Bank

JP Morgan: Overweight στις ελληνικές μετοχές, στα top picks η Alpha Bank
epa08937083 (FILE) - A view of the offices of the bank JPMorgan Chase in New York, New York, USA, 16 January 2020 (reissued 14 January 2021). JPMorgan Chase is to release their 4th quarter 2020 earnings on 15 January 2021. EPA/JUSTIN LANE *** Local Caption *** 55774120 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θετική η αμερικανική JP Morgan στις ελληνικές μετοχές

Σύσταση Overweight δίνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan σε ό,τι αφορά τις ελληνικές μετοχές, στην έκθεσή της «Global Equity Strategy – 2024 Global Equity Outlook», την οποία σας παρουσιάζει το Fortune Greece.

Όπως αναφέρει o oικος, ελληνικές μετοχές είναι ένα ιδιαίτερα υποτιμημένο asset και, ως εκ τούτου, τα κέρδη θα διαψεύσουν εύκολα τις χαμηλές προσδοκίες.

Μάλιστα, θέτει τη μετοχή της Alpha Bank στα top picks της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEEMEA), με την τιμή στόχο να «μπαίνει» στα 2,2 ευρώ (PE το 2024 στο 5,1).

Κατά τ’ άλλα, λέει η JP Morgan, «κοιτάζουμε το 2024 με τρόμο. Η κατανομή του ενεργητικού μας παραμένει προσεκτική, αν και οι μακροοικονομικές παραδοχές σε σχέση με την κατανομή των περιουσιακών στοιχείων μας για το επόμενο έτος είναι περίπου ίδιες: ενίσχυση του δείκτη δολαρίου το α’ εξάμηνο του 2024 κατά 4%, η Fed θα πραγματοποιήσει την πρώτη επιτοκιακή μείωση το γ’ τρίμηνο, αργότερα δηλαδή από ό,τι καθορίζεται στην καμπύλη αποδόσεων, αδύναμη απόδοση μετοχικού κεφαλαίου σε ΗΠΑ και, γενικά, στις ανεπτυγμένες αγορές». 

Η δε τιμή του πετρελαίου Brent θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα 83 δολάρια ανά βαρέλι, λίγο υψηλότερο από τον μέσο όρο YTD των 81 δολ.

Από την άλλη, «αν οι προβλέψεις των οικονομολόγων μας για την πρώτη περικοπή της Fed το γ’ τρίμηνο του 2024 αποδειχθούν σωστές, τότε το 2ο εξάμηνο του 2024 θα μπορούσε να είναι διαφορετικό». 

Tέλος, η αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κάτω του 2% θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει τις τιμές των βασικών εμπορευμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: