Jumbo: Επταήμερη λειτουργία και 12ωρο προτείνει ο Απόστολος Βακάκης

Jumbo: Επταήμερη λειτουργία και 12ωρο προτείνει ο Απόστολος Βακάκης

Επτά μέρες λειτουργία την εβδομάδα, με 12 ώρες δουλειά την ημέρα μετά το lockdown προτείνει ο ιδιοκτήτης των Jumbo, Απόστολος Βακάκης ως απάντηση στην κρίση του λιανεμπορίου λόγω της πανδημίας Covid-19 και των περιοριστικών μέτρων.

Σε συνέντευξή του στο euro2day.gr, ο ιδιοκτήτης των πολυκαταστημάτων είπε πως όταν η αγορά επιστρέψει σε καθεστώς φυσιολογικής λειτουργίας έπρεπε να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας επτά ημέρες την εβδομάδα και 12 ώρες ημερησίως «φυσικά για όσους το θελήσουν και για χρονική περίοδο που θα καλύψει και τη ζήτηση του Πάσχα».

Στην περίπτωση που το lockdown παραταθεί, ο κ. Βακάκης υποστήριξε πως θα θα πρέπει όλος ο κλάδος της λιανικής πώλησης να λειτουργήσει εναλλάξ.

Συγκεκριμένα ο κ. Βακάκης προτείνει:

«Εάν τα μέτρα του lockdown αρθούν, θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας 7 ημέρες την εβδομάδα και 12 ώρες ημερησίως, φυσικά για όσους το θελήσουν και για χρονική περίοδο που θα καλύψει και τη ζήτηση του Πάσχα.
Εάν το lockdown παραταθεί, θα πρέπει όλος ο κλάδος της λιανικής πώλησης να λειτουργήσει εναλλάξ. Είτε τα καταστήματα που ήδη λειτουργούν θα πρέπει να είναι ανοιχτά 4 ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή), το δε υπόλοιπο λιανεμπόριο που δεν λειτουργεί σήμερα, να είναι ανοιχτό Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή όλη την ημέρα (12 ώρες), είτε τα σήμερα λειτουργούντα καταστήματα να είναι ανοιχτά 4 ημέρες την πρώτη εβδομάδα έναντι 3 ημερών για τα υπόλοιπα, σήμερα μη λειτουργούντα καταστήματα, αντίστροφα την επόμενη εβδομάδα, κ.ο.κ.».

«Είναι απαραίτητο να διαμορφωθεί από τώρα το plan B λειτουργίας για το σύνολο του κλάδου των καταστημάτων λιανικής, καθότι, λόγω του αρχικού σχεδιασμού «κλείνουμε Νοέμβριο, για να δουλέψουμε Δεκέμβριο», δεν δόθηκε η δυνατότητα επιβίωσης στο λιανεμπόριο λειτουργώντας μέρος του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, όπως έγινε σε όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου ανεξαιρέτως» τονίζει μεταξύ άλλων.