Jumbo jet προσγειώνεται κατά λάθος σε μικροσκοπικό αεροδρόμιο

Jumbo jet προσγειώνεται κατά λάθος σε μικροσκοπικό αεροδρόμιο

Η περιπέτεια του Boeing 747, το λάθος των χειριστών του και η εντυπωσιακή απογείωση.

To Boeing 747 Dreamlifter είναι ένα από τα μεγαλύτερα μεταφορικά αεροσκάφη του κόσμου. Χρησιμοποιείται για να μεταφέρει την άτρακτο και άλλα μέρη του Boeing 787, του νεώτερου αεροσκάφους της εταιρείας.

Όταν, λοιπόν, εμφανίστηκε ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση σε ένα μικρό αεροδρόμιο του Κάνσας (μεγέθους όσο και το Τατόι) και προσγειώθηκε κανονικά, η έκπληξη ήταν μεγάλη. Τόσο του αεροδρομίου όπου τους περίμεναν, όσο και των ίδιων των πιλότων που ρωτούσαν να μάθουν πού βρίσκονται. «Σύμφωνα με το ραντάρ μας, προσγειωθήκατε στο αεροδρόμιο Jabara, 14 χιλιόμετρα βόρεια» τους είπαν από τη βάση McConnell, όπου ήταν ο προγραμματισμένος προορισμός.

Δείτε: H μεγαλύτερη παραγγελία εμπορικών αεροσκαφών όλων των εποχών

Λίγες ώρες αργότερα έφτασε στο αεροδρόμιο ένα ειδικό όχημα έλξης για να το θέσει στη σωστή θέση στην άκρη του διαδρόμου. Ταυτόχρονα, τεχνικοί αφαίρεσαν αρκετούς τόνους καυσίμου από τις δεξαμενές του ώστε να ελαφρύνει αρκετά και να είναι δυνατό να απογειωθεί χρησιμοποιώντας μικρότερη απόσταση. Στη συνέχεια το αεροσκάφος απογειώθηκε μέσα στις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων.

Δείτε το video της απογείωσης

Σε ένα παρόμοιο περιστατικό πριν από ένα χρόνο, ένα μεταφορικό αεροσκάφος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, τύπου C17, προσγειώθηκε σε ένα μικρό πολιτικό αεροδρόμιο της Φλόριντα αντί για τη στρατιωτική βάση όπου κατευθυνόταν.

Απογειώθηκε και αυτό με ασφάλεια λίγες ώρες αργότερα