Κ.Μητσοτάκης: «Είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θέμα επέκτασης της κινητικότητας σε συνδυασμό με απολύσεις και μετά το 2014 έθεσε η τρόικα, χωρίς να γίνει δεκτό από την ελληνική πλευρά.

«Είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Θέλουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο, έχουμε πολλές πιθανότητες να κλείσουμε τα θέματα τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης  και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι η τρόικα έθεσε θέμα επέκτασης της κινητικότητας σε συνδυασμό με απολύσεις και μετά το 2014, αλλά η ελληνική πλευρά απάντησε ότι δεν συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Δήλωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα αντέξει τις 13.000 απολύσεις που υπολείπεται να κάνει μέχρι το τέλος του 2014, όπως άντεξε το 1.000.000 απολύσεις ο ιδιωτικός τομέας. Το θέμα δεν είναι εύκολο, είπε, αλλά έχει συμφωνηθεί.

Ο υπουργός Διοικητκής Μεταρρύθμισης επιβεβαίωσε ακόμη το κλείσιμο του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, λέγοντας ότι, «όπως έχει ανακοινώσει και ο κ. Χρυσοχοΐδης, το ΤΕΟ θα κλείσει, συμφωνώ και εγώ ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης».

Σε ερώτηση αν φιλοδοξεί να είναι διάδοχος του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αυτή την ώρα δεν σκέφτεται κάτι περισσότερο από την υπουργική του θητεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Κομισιόν: Χωρίς την έγκριση της τρόικας ο προϋπολογισμός