Καύσωνας σε εξέλιξη: Στους 38 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος – Η πρόβλεψη για το σ/κ των εκλογών

Καύσωνας σε εξέλιξη: Στους 38 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος – Η πρόβλεψη για το σ/κ των εκλογών
Áèçíáßïé êáé ôïõñßóôåò ðñïóðáèïýí íá ðñïöõëá÷èïýí áðü ôçí Ýíôïíç æÝóôç ðïõ åðéêñáôåß óôï êÝíôñï ôçò ÁèÞíáò, Ôñßôç 11 Éïõëßïõ 2017. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÂËÁ×ÏÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πότε αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία.

Οι υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζουν να επηρεάζουν και σήμερα, Τετάρτη τις ανατολικές και νότιες περιοχές, ενώ από την Πέμπτη, ένας ισχυρός βοριάς αναμένεται να φέρει μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας στις προσήνεμες περιοχές και να απομακρύνει τη σκόνη από την ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Σαββατοκύριακο των εκλογών αναμένεται καλοκαιρία με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 34 – 35 βαθμούς, ενώ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας προβλέπεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας στους 37 – 38 βαθμούς.

Σημειώνεται ότι χθες, Τρίτη, καταγράφηκε νέο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου μεταξύ των σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το προηγούμενο ρεκόρ των 39.2 °C, που είχε καταγραφεί στις 08/06/2019 στα Τρίκαλα, ξεπεράστηκε στην Ελευσίνα και στη Θήβα (Νέα Οδός) με μέγιστη θερμοκρασία 39.3 °C την Τρίτη 04/06/2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη, αναμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με σκόνη στην ατμόσφαιρα και λίγες μεσημεριανές μπόρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, ευνοώντας τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια, ενώ στα υπόλοιπα μέρη θα κυμανθεί μεταξύ 37 και 38 βαθμών.

Στην Αττική αναμένεται αρκετή ηλιοφάνεια με δυτικούς ανέμους έως 4 μποφόρ και θερμοκρασίες από 23 έως 38 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις και μικρή πιθανότητα βροχής. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν έως 4 μποφόρ με τάση εξασθένησης και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: