Καθώς το κλίμα θερμαίνεται, η μετεωρολογία αναδεικνύεται ως το νέο “hot” πτυχίο στη Wall Street

Καθώς το κλίμα θερμαίνεται, η μετεωρολογία αναδεικνύεται ως το νέο “hot” πτυχίο στη Wall Street
A labourer is silhouetted against the setting sun as he bathes on a hot summer day in Jammu on June 1, 2024. India is no stranger to searing summer temperatures but years of scientific research have found climate change is causing heatwaves to become longer, more frequent and more intense. (Photo by Mukesh GUPTA / AFP) Photo: AFP
Οι πτυχιούχοι μετεωρολόγοι βρίσκουν ολοένα και περισσότερο ευκαιρίες στα χρηματοοικονομικά.

Του Dylan Sloan

Όταν ο Kim Bentzen αποφοίτησε με πτυχίο μετεωρολογίας τη δεκαετία του 1990, το μόνο επαγγελματικό μονοπάτι που έβλεπε ήταν η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Δανίας και η μετάβαση στα οικονομικά δεν βρισκόταν καθόλου στο ραντάρ του.

Μετά από πέντε χρόνια στην κρατική μετεωρολογική υπηρεσία και δύο θητείες στις πωλήσεις σε άλλες εταιρείες, έκανε αίτηση για δουλειά στη Danske Commodities, μια εταιρεία εμπορίας ενέργειας. Ως ο πρώτος μετεωρολόγος στο προσωπικό, τα αφεντικά του εξακολουθούσαν να είναι λίγο μπερδεμένα σχετικά με το πώς ακριβώς θα χρησιμοποιούσαν τις δεξιότητές του στην αίθουσα συναλλαγών.

«Ήμουν εκεί με μια περιγραφή θέσης που το μόνο που έλεγε ήταν ‘μάθε πού ταιριάζεις σε αυτό που χρειαζόμαστε’. Οπότε ήταν λίγο-πολύ στο χέρι μου το πού θα μπορούσα να βρω μια θέση για τον εαυτό μου ή πού θα μπορούσα να βρω κάποιο είδος αξίας για να προσφέρω», είπε ο Bentzen στο Fortune.

Ο κόσμος των οικονομικών αλλάζει πάντα και το εκπαιδευτικό υπόβαθρο των traders της Wall Street αλλάζει μαζί του. Τον περασμένο μήνα, ο COO της BlackRock είπε σε έναν πάνελ του Fortune ότι η εταιρεία έδινε έμφαση σε υποψηφίους με υπόβαθρο στις ανθρωπιστικές σπουδές στις προσλήψεις της, και όχι μόνο στους παραδοσιακούς πτυχιούχους οικονομικών και διοίκησης επιχειρήσεων. Ωστόσο, ένας απροσδόκητος κλάδος έχει μεγάλη ζήτηση καθώς οι εταιρείες υιοθετούν όλο και πιο εξελιγμένες στρατηγικές στον κόσμο των εμπορευμάτων και της ενέργειας: η Μετεωρολογία.

Οι πτυχιούχοι μετεωρολόγοι βρίσκουν ολοένα και περισσότερο ευκαιρίες στα χρηματοοικονομικά. Καθώς η κλιματική αλλαγή κάνει πιο συνηθισμένα τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η άνοδος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δημιουργεί νέες αγορές ενέργειας, η ακριβής πρόβλεψη του καιρού έχει αναδειχθεί σε σημαντικό πλεονέκτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η βιομηχανία απορροφά μετεωρολόγους για περισσότερες εφαρμογές – όπως ο κλάδος της ενέργειας, οι μεταφορές. Μπορείτε να σκεφτείτε πολλές ακόμη εφαρμογές», είπε η Jenni Evans, καθηγήτρια μετεωρολογίας και ατμοσφαιρικής επιστήμης στο Penn State και πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Μετεωρολογικής Εταιρείας.

Οι επόμενοι μήνες θα μπορούσαν να δοκιμάσουν τις μετεωρολογικές τους ικανότητες. Οι traders προσπαθούν να προετοιμαστούν για ένα έντονο κύμα καύσωνα σε όλο το βόρειο ημισφαίριο αυτό το καλοκαίρι, το οποίο αναμένεται να κάνει τις τιμές για τα εμπορεύματα, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας και των καλλιεργειών, να ξεφύγουν από τα ιστορικά πρότυπα, ανέφερε το Bloomberg.

Σήμερα, ο Bentzen είναι μέλος μιας ομάδας ειδικών μετεωρολογίας που εργάζεται παράλληλα με τους traders της Danske, παρέχοντας πληροφορίες για το πώς οι καιρικές τάσεις θα επηρεάσουν τις αγορές ενέργειας. Χρηματοοικονομικοί μετεωρολόγοι όπως ο Bentzen και η ομάδα του εξετάζουν τόσο βραχυπρόθεσμες όσο και μακροπρόθεσμες προβλέψεις: Για παράδειγμα, εκτιμούν πώς οι καιρικές συνθήκες θα επηρεάσουν την ικανότητα παραγωγής των ανεμογεννητριών τις επόμενες ώρες ή ημέρες, παράλληλα με το πώς μεγαλύτερα φαινόμενα όπως το La Niña θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αποδόσεις των καλλιεργειών ή την παραγωγή ηλιακής ενέργειας. Όλο αυτό έχει δημιουργήσει μια νέα πιθανή σταδιοδρομία για αποφοίτους.

«Στη Δανία, οι άνθρωποι που εργάζονται στο Εθνικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας είναι όλο και πιο ανοιχτοί να εργαστούν σε άλλα μέρη. Είναι κάτι που εντείνεται», σημειώνει ο Bentzen. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο ίδιος έχει δει μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται οι Δανοί πτυχιούχοι μετεωρολογίας το πού θέλουν να εργαστούν και τα χρηματοοικονομικά «είναι ένα ενδεχόμενο, αν θέλουν να το επιδιώξουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com