Και ο Λευκός Οίκος απαντά στον Ερντογάν: Η ένταξη στην ΕΕ είναι θέμα της Ένωσης και της Τουρκίας

Και ο Λευκός Οίκος απαντά στον Ερντογάν: Η ένταξη στην ΕΕ είναι θέμα της Ένωσης και της Τουρκίας
epa08719971 The White House is seen in the morning in Washington, DC, USA, 04 October 2020. US President Donald J. Trump is being treated at Walter Reed National Medical Center after testing positive for Covid. EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με ένα σχόλιο σε παρόμοιο ύφος με εκείνο της Κομισιόν, απάντησε ο Λευκός Οίκος στα ανατολίτικα "παζάρια" Ερντογάν για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριζαν πάντα τις προσδοκίες της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συνεχίζει να τις υποστηρίζει, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις αυτές είναι ένα θέμα μεταξύ της Τουρκίας και της Ένωσης των 27 κρατών μελών.

“Το επίκεντρό μας είναι στη Σουηδία, η οποία είναι έτοιμη να ενταχθεί στη Συμμαχία του ΝΑΤΟ“, δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Δεν θα πρέπει να θεωρούνται συνδεδεμένα θέματα” η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς

«Δεν θα πρέπει να θεωρούνται συνδεδεμένα θέματα» οι δύο διαδικασίες, η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, αναφερόμενος στη διασύνδεση από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν της συγκατάθεσής του για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με την επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας του στην ΕΕ.

O καγκελάριος, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας ‘Αντονι Αλμπανίζι, περιέγραψε πάντως ως «θετικό μήνυμα» τη δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν ότι «θα μπορούσε να φανταστεί την προοπτική ένταξης της Σουηδίας στη Συμμαχία στο εγγύς μέλλον».

«Η Σουηδία πληροί όλα τα κριτήρια για την ένταξή της και τίποτα δεν θα σταθεί εμπόδιο (…) Εύχομαι ότι σύντομα η Σουηδία θα μπορέσει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Αυτό εκλαμβάνω ως θετικό μήνυμα από τα σχόλια του Τούρκου προέδρου», δήλωσε ο κ. Σολτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: