Kaizen Gaming: 10 χρόνια παρουσίας και συνεχούς ανάπτυξης στον χώρο του GameTech

Kaizen Gaming: 10 χρόνια παρουσίας και συνεχούς ανάπτυξης στον χώρο του GameTech
Το success story της εταιρείας που κατέκτησε την κορυφή, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την τάση για μεταφορά του αθλητικού στοιχηματισμού στο Διαδίκτυο.

Η Κaizen Gaming αποτελεί ένα ξεχωριστό case study ανάπτυξης αλλά και στρατηγικής αξιοποίησης της τεχνολογίας στον χώρο του αθλητικού στοιχηματισμού. Με δυναμική είσοδο στον κλάδο της, η Kaizen Gaming δημιούργησε το 2012 το ελληνικό brand Stoiximan, που κατέκτησε σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα σημαντικό μερίδιο της ελληνικής αγοράς  και κατάφερε να γίνει η πρώτη επιλογή των Ελλήνων παικτών, με αποτέλεσμα να επεκταθεί το 2015 και στην κυπριακή αγορά.

Η κατάκτηση της πρώτης θέσης, βάσει μεριδίων αγοράς, δεν ήρθε τυχαία. Είναι αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς, ξεκάθαρης στρατηγικής καθώς και προσήλωσης όλης της ομάδας στους στόχους της εταιρείας. Στόχοι όπως η άριστη, γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση των πελατών και η συνεχής εξέλιξη της πλατφόρμας για την καλύτερη δυνατή εμπειρία του πελάτη. Ταυτόχρονα, η θεαματική ανάπτυξη της εταιρείας βασίστηκε σε τρεις στρατηγικούς πυλώνες: δημιουργία τεχνολογίας, κατάκτηση ξένων αγορών και επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό. Έτσι, το 2016 αποτέλεσε το πρώτο έτος-σταθμό για την εταιρεία, αφού το προσωπικό της ξεπέρασε τους 100 εργαζόμενους, αριθμός ο οποίος δεκαπλασιάστηκε τα επόμενα έξι χρόνια, αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο όχι μόνο την ανάπτυξή της, αλλά και την αναγνώριση του brand name της στην αγορά εργασίας.

Παράλληλα, η εταιρεία απέκτησε και σημαντικό μερίδιο αγοράς στο εξωτερικό μέσα από την υλοποίηση ενός φιλόδοξου πλάνου επέκτασης και του brand Betano, αρχικά στη Ρουμανία το 2017 και στη συνέχεια σε ακόμα 7 χώρες μέχρι σήμερα, στις οποίες συγκαταλέγονται η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Βραζιλία και η Χιλή, μεταξύ άλλων.

H επέκταση στο GameTech και η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό
Η μετάβαση της Κaizen Gaming από πάροχος διαδικτυακών παιγνίων σε μία GameTech εταιρεία, που αναπτύσσει τη δική της τεχνολογία, αποτέλεσε το σημείο καμπής για την περαιτέρω εξέλιξή της, αλλά και τη διεύρυνση της δραστηριότητας και λειτουργίας της και στις αγορές του εξωτερικού. H ανάπτυξη τεχνολογίας ήταν αυτό που διαφοροποίησε την Kaizen Gaming από τον ανταγωνισμό και της επέτρεψε να κινείται αυτόνομα και να αναπτύσσεται σε νέες αγορές με ευελιξία και ταχύτητα.
Πέρα από την τεχνολογία, κινητήρια δύναμη για την εντυπωσιακή ανάπτυξη της εταιρείας αποτελούν και οι άνθρωποι της Kaizen Gaming. Η επένδυση σε ανθρώπους που κατέχουν σημαντική εμπειρία σε τεχνολογικές λύσεις και υλοποίηση καινοτόμων εφαρμογών, καθώς και εξειδίκευση σε όλους τους τομείς που απαιτούνται για τη λειτουργία της εταιρείας, είναι εχέγγυα επιτυχίας στην ανοδική πορεία της εταιρείας και τον μετασχηματισμό της.

Μέσα, μάλιστα, από το καινοτόμο πρόγραμμα «Try this at home», η εταιρεία προσείλκυσε ταλέντα και επαναπάτρισε σημαντικό αριθμό Ελλήνων που εργάζονταν κυρίως σε ευρωπαϊκές αγορές, σε κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας, υποστηρίζοντας έμπρακτα το brain gain. Πλέον, δέκα χρόνια μετά τη δημιουργία του Stoiximan, η Kaizen Gaming δραστηριοποιείται σε 10 χώρες απασχολώντας περισσότερους από 1.300 εργαζόμενους, με ετήσια αύξηση προσωπικού που ξεπερνά το 30%.

Τους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί ένα από τα πιο σύγχρονα κτίρια γραφείων στην Ελλάδα, το Kaizen Campus (φωτό), το οποίο θα φιλοξενήσει το σύνολο των εργαζομένων της ας στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα καινοτόμο κτίριο που ενσωματώνει όλα τα βασικά στοιχεία της εταιρικής κουλτούρας της Kaizen Gaming και μάλιστα είναι μία από τις πρώτες εγκαταστάσεις στη χώρα που είναι σχεδιασμένη να λειτουργεί σύμφωνα με το υβριδικό μοντέλο εργασίας που ήδη εφαρμόζει η εταιρεία.

Η έντονη προσφορά στην κοινωνία
Η επιτυχημένη πορεία της Kaizen Gaming συνδέεται με μία διαχρονική προσφορά στην κοινωνία αλλά και στον αθλητισμό. Η κοινωνική προσφορά της εταιρείας αναπτύσσεται σε τρεις βασικούς πυλώνες δράσης.

Ο πρώτος αφορά στο πρόγραμμα Μικροί Ήρωες της Stoiximan, μέσω του οποίου η εταιρεία δίνει την ευκαιρία σε εκατοντάδες παιδιά δημοτικών σχολείων να έχουν άμεση πρόσβαση σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει τη δημιουργία υποδομών στα ακριτικά νησιά.

Το πρόγραμμα Ήρωες της Stoiximan καλύπτει το δεύτερο πυλώνα δράσης και αφορά στη στήριξη του αθλητισμού. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η εταιρεία έχει στηρίξει κορυφαίους Έλληνες Ολυμπιονίκες, κατέχοντας μάλιστα ένα άτυπο ρεκόρ, με τους αθλητές του προγράμματος να έχουν κατακτήσει τα περισσότερα Ολυμπιακά μετάλλια στις δύο τελευταίες διοργανώσεις και το 80% των συνολικών Ολυμπιακών μεταλλίων της Ελλάδας.

Ο τρίτος αφορά στην ομάδα κοινωνικής δράσης, τους Gaimers, τους εργαζόμενους δηλαδή της εταιρείας, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά σε κοινωνικά προγράμματα και ενέργειες κοινωνικής συνεισφοράς, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και ενισχύοντας δράσεις κοινωνικής παρέμβασης.

H Kaizen Gaming παραμένει ηγέτης του κλάδου της και αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής αναπτύσσει προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρουν μια υψηλού επιπέδου εμπειρία στους πελάτες της. Οδηγεί τις εξελίξεις στον κλάδο του GameTech, με εχέγγυα επιτυχίας τους ανθρώπους και τη συνεχή εξέλιξη.

*H Kaizen Gaming αναδείχθηκε στις πιο Αξιοθαύμαστες Εταιρείες του Fortune Greece για το 2022.