Μost Admired Companies in Greece 2022

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • Επιμέλεια: Τάσος Ζάχος, Αναστασία Παρετζόγλου, Βασίλης Σαμούρκας
  • Επεξεργασία & Στατιστική Ανάλυση: KPMG
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Για την κατάρτιση της λίστας πραγματοποιήθηκε έρευνα σε συνεργασία µε τη διεθνή εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συµβουλευτικών υπηρεσιών KPMG. Για την υλοποίηση της πρώτης φάσης επιλέχθηκαν 380 εταιρείες, ο ετήσιος τζίρος (2020) των οποίων ήταν άνω των 50 εκατ. ευρώ και οι οποίες ομαδοποιήθηκαν ανά κλάδο αγοράς (συνολικά 9 κλάδοι).

Πάνω από 2.000 κορυφαία στελέχη των εταιρειών (CEOs, CFOs, COOs, γενικοί διευθυντές, marketing managers, εμπορικοί διευθυντές, HR directors, sales directors και corporate communication managers) συμμετείχαν στην έρευνα, επιλέγοντας τις καλύτερες εταιρείες του κλάδου τους µε γνώµονα τα εννέα κριτήρια του Fortune (Καινοτοµία, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναµικού, Διαχείριση Εταιρικών Πόρων, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Χαρακτηριστικά – Ποιότητα Διοίκησης, Οικονοµική Ευρωστία, Μακροπρόθεσµη Επενδυτική Αξία, Ποιότητα Προσφερόµενων Προϊόντων και Υπηρεσιών, Εξωστρέφεια/Ανταγωνιστικότητα).

Το 20% των «top scorers» από κάθε κλάδο και το 50% των εταιρειών που πέρυσι είχαν ανακηρυχθεί ως οι πρώτες ανά κλάδο δημιούργησαν την τελική βάση των εταιρειών για τη β’ φάση της έρευνας.

Στη συνέχεια καταρτίστηκε λίστα µε τις εταιρείες αυτές και κλήθηκαν εκ νέου τα στελέχη των 380 εταιρειών να επιλέξουν το Top 20 των καλύτερων εταιρειών στην Ελλάδα, λαµβάνοντας πάντα υπόψη τα εννέα κριτήρια. Μετά την επεξεργασία των αποτελεσµάτων της β’ φάσης, προέκυψε η λίστα Most Admired Companies 2022.

*Δείτε στατιστικά στοιχεία για την έρευνα ΕΔΩ.

Ο κορυφαίος θεσμός για την εταιρική φήμη έπιβραβευει οργανισμούς που δρουν με σκοπό, καινοτομία, εξωστρέφεια και εταιρική υπευθυνότητα.

Στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία και της πανδημίας, με τη γεωπολιτική να κατακερματίζεται και να οδηγεί σε μεγαλύτερη αβεβαιότητα τις επιχειρήσεις, η έρευνα για τις πιο Αξιοθαύμαστες Επιχειρήσεις (Most Admired Companies in Greece) αποκτά εξαιρετικά κρίσιμη σημασία.

Ο πλανήτης δοκιμάζεται από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των τελευταίων 100 χρόνων και οι εταιρείες καλούνται να αποδείξουν έμπρακτα τις αντοχές και τον λόγο της ύπαρξής τους. Να αναδείξουν ποιες είναι οι πραγματικές τους αξίες. Με αυτό τον τρόπο βγαίνουν ενισχυμένες στη συνείδηση των πολιτών ως αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις!

*Η λίστα δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα

** Δείτε όλα όσα έγιναν στο Most Admired Companies Exclusive Event

Μost Admired Companies

[#] COMPANY SECTOR
1 ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ INDUSTRY
2 ΟΤΕ ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ TECHNOLOGY
3 AEGEAN AIRLINES SERVICES
4 ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS RETAIL
5 PFIZER ΕΛΛΑΣ PHARMACEUTICALS
6 COCA – COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ FOOD & DRINK
7 ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ INDUSTRY
8 AMGEN ΕΛΛΑΣ PHARMACEUTICALS
9 ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ RETAIL
10 EUROBANK BANKING
11 ABBVIE ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ PHARMACEUTICALS
12 ΤΙΤΑΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ INDUSTRY
13 ΑEGEAN OIL OIL & ENERGY
14 LIDL ΕΛΛΑΣ RETAIL
15 ΚΟΡΡΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ COMMERCE
16 NESTLE ΕΛΛΑΣ FOOD & DRINK
17 MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ RETAIL
18 ISQUARE TECHNOLOGY
18 ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ FOOD & DRINK
19 ACCENTURE INDUSTRY
20 KAIZEN GAMING SERVICES
20 ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗ RETAIL