Κακλαμάνης: «Το success story ανήκει στο παρελθόν»

Κακλαμάνης: «Το success story ανήκει στο παρελθόν»

Νέες αιχμές του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κατά του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. 

Για «success story» που ανήκει στο παρελθόν έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στο «BHMA FM».
Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας τόνισε πως στην Ελλάδα το 2012 οι επενδύσεις που έχουν γίνει άνω του ενός εκατ. ευρώ είναι μόλις τέσσερις.  «Να μιλάμε λοιπόν για ανάπτυξη με αυτήν την επίσημη απάντηση, αντιλαμβάνεστε ότι κοροϊδεύουμε αλλήλους. Νομίζω ότι αυτό (το success story) έχει περάσει πλέον στο παρελθόν».

Για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δήλωσε πως υπάρχει σύγχυση στα λεγόμενα του: «Άλλα μας είπε ο κ. Μαυραγάνης στη Βουλή και άλλα λέει τώρα ο κ. Σταϊκούρας και άλλα άκουσα από τον κ. Στουρνάρα. Δεν ξέρω τελικά τι γίνεται στο υπουργείο Οικονομικών. Αυτό, ότι επεκτείνω το επίδομα θέρμανσης είναι μια αστειότητα!Όταν είπα στη Βουλή για τον κ. Στουρνάρα ότι ματαιοπονεί πως δεν θα τον αλλάξουμε, έπεσαν να με φάνε. Και παπαγαλάκια από το κόμμα μου. Τώρα, είναι πολύ πιο επίκαιρο».

Στουρνάρας: Είναι νωρίς να μιλάμε για τρίτο πρόγραμμα στήριξης

Ο πρώην δήμαρχος Αθήνας, ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ όσον αφορά τις ευθύνες για το ποιος φταίει που η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο δήλωσε: «Για να πάψει η φιλολογία σχετικά με το ποιος φταίει ή δεν φταίει, υπενθυμίζω ότι εδώ και μήνες έχει σταλεί στη Βουλή μια δικογραφία από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που, με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος, ζητάει να διερευνηθεί πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο. Δεν είμαι σίγουρος ότι και ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα δυσαρεστηθεί αν γίνει σήμερα εξεταστική επιτροπή. Εξάλλου, δεν είναι ανάγκη να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ. Η πλειοψηφία της Βουλής θα αποφασίσει. Να τελειώνει αυτό. Και ο έλεγχος να αρχίσει από το 2000. Η Ν.Δ. το έχει αποδεχθεί αυτό. Μόλις αρχίσει η Ολομέλεια, οφείλει η κυβέρνηση να πάρει την πρωτοβουλία. Διότι στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., θα το βάλω το θέμα. Κι αν δεν συμβεί το εθιμικό και συνεδριάσει, θα το ζητήσουμε.»

Τέλος επανέλαβε ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Αθηναίων: «Αν προκύψει θέμα – που δεν βλέπω κάτι να προκύψει, που είναι ένα και μόνο, να γίνουν τριπλές εκλογές – ενδεχομένως τότε θα προσπαθήσω να επανεκλεγώ στην κεντρική πολιτική σκηνή. Κανένα άλλο θέμα δεν υπάρχει».