Κακοκαιρία Daniel – Υπουργείο Ανάπτυξης: Επέκταση του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για είδη πρώτης ανάγκης

Κακοκαιρία Daniel – Υπουργείο Ανάπτυξης: Επέκταση του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για είδη πρώτης ανάγκης
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στις σημερινές ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας , Τρίτη 10 Αυγούστου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το μέτρο αφορά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης που προκαλούνται από φυσική ή τεχνολογική καταστροφή ή θεομηνία.

Την επέκταση του πεδίου εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου για την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας σε όλα τα προϊόντα που είναι απαραίτητα για τη διατροφή και την αξιοπρεπή διαβίωση των καταναλωτών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκηςπου προκαλείται από θεομηνία, προβλέπει απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Κώστα Σκρέκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με βάση την Υπουργική Απόφαση, επιβάλλεται πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στα επίπεδα του 2021 σε «κάθε άλλη κατηγορία προϊόντων που είναι απαραίτητα για τη διατροφή και την αξιοπρεπή διαβίωση των καταναλωτών, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που προκαλείται από φυσική ή τεχνολογική καταστροφή ή θεομηνία».

Το πλαφόν ισχύει ήδη σε 68 κατηγορίες προϊόντων, όσα δηλαδή περιέχονται στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», το «Καλάθι των Μαθητών» καθώς και τα «προϊόντα παραγωγής ζεστού νερού χρήσεως» (θερμοσίφωνες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: