Κακοκαιρία Daniel: Προσπάθειες για επιστροφή στην κανονικότητα σε Τρίκαλα και Καρδίτσα – Μεγάλοι υγειονομικοί κίνδυνοι

Κακοκαιρία Daniel: Προσπάθειες για επιστροφή στην κανονικότητα σε Τρίκαλα και Καρδίτσα – Μεγάλοι υγειονομικοί κίνδυνοι
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (δεν εικονίζεται) κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Βόλο, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές σε Καρδίτσα και Τρίκαλα. «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Θα κινητοποιήσω και ό,τι ευρωπαϊκό πόρο υπάρχει για να μπορέσουμε να έχουμε πρόσθετη στήριξη, για να καλύψουμε πρώτα απ’ όλα τις ανάγκες σε αποζημιώσεις των νοικοκυριών. Θα ξεκινήσουν άμεσα οι καταγραφές των ζημιών - οικοσκευές και αποζημίωση των σπιτιών που έχουν καταστραφεί», σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σύσκεψη που είχε με Δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν, στο Δημαρχείο Καρδίτσας. Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός πέταξε πάνω από τις πληγείσες και προσγειώθηκε στο στάδιο της Καρδίτσας όπου μίλησε με τους απεγκλωβισθέντες που μετέφεραν εκείνη την ώρα τα ελικόπτερα, με τους διασώστες της πυροσβεστικής και του στρατού, τους πιλότους, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Αμέσως μετά θα μεταβεί στο συντονιστικό κέντρο, στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πυροσβεστική: Συνολικά 10.146 κλήσεις έχει λάβει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το Κέντρο Επιχειρήσεων

Συνεχίζονται οι προσπάθειες από τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Τρικάλων από την κακοκαιρία Daniel, ώστε να γίνουν κατοικήσιμα τα σπίτια τους και να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Οι προσπάθειες εστιάζονται στην απομάκρυνση της λάσπης, αλλά και της έντονης δυσοσμίας, της μούχλας, και της καταπολέμησης των κουνουπιών, για τα οποία οι κάτοικοι ζητούν άμεσα να υπάρξουν ψεκασμοί.

Τον δικό τους αγώνα δίνουν και οι αρμόδιες υπηρεσίες για αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αποκατάσταση της κανονικότητας και της γρήγορης πρόσβασης στα Στουρναραίικα του Δήμου Πύλης της Π.Ε. Τρικάλων, με την τοποθέτηση γέφυρας τύπου Bailey (Μπέλεϊ), όπου οι εργασίες ξεκίνησαν χθες. Εντός της εβδομάδας αποκαθίσταται η πρόσβαση στο παραπάνω χωριό, αλλά και στα υπόλοιπα χωριά από τον κεντρικό οδικό άξονα, μετά τις καταστροφές που έχει προκαλέσει η πρόσφατη θεομηνία. Πρωτεύοντα ρόλο στην φροντίδα των πληγέντων έχει και η σίτιση των πλημμυροπαθών. Έως 2.800 μερίδες φαγητού καθημερινά προσφέρονται από τον Δήμο Τρικκαίων στους πλημμυροπαθείς, όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική αρχή (μεσημεριανό και βραδινό) σε όσους/ες φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, αλλά και όσους/ες διαμένουν σε χωριά και δεν έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν.

Το φαγητό ετοιμάζεται από το Κοινωνικό Εστιατόριο του Δήμου Τρικκαίων, από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Τρικκαίων, από τη ΣΜΥ και από ιδιώτες, μέσω της σχετικής διαδικασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κακοκαιρία Daniel – Πυροσβεστική: Συνολικά 10.146 κλήσεις έχει λάβει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το Κέντρο Επιχειρήσεων

Συνολικά 10.146 κλήσεις έχει λάβει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου έως σήμερα στις 7 το πρωί. Παράλληλα μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 3.511 αντλήσεις υδάτων ενώ μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 3.576 άτομα, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Επιπλέον όπως τονίζεται στην ενημέρωση, οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένουν ισχυρές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και όπου απαιτείται, τα εναέρια και επίγεια μέσα καθώς και Σ.μη.Ε.Α. του Π.Σ. μεταφέρουν τρόφιμα, νερό, φάρμακα και είδη κλινοστρωμνής, σε πληγέντες των περιοχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: