Live Blog: Συνεχίζει να “φουσκώνει” ο Πηνειός – Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Live Blog: Συνεχίζει να “φουσκώνει” ο Πηνειός – Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών
Φωτογραφία από drone εικονίζει το πλημμυρισμένο χωριό Πηνειάδα Τρικάλων, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023. Στους 4 ανέρχονται οι νεκροί από την κακοκαιρία "Daniel" ύστερα κι από τον εντοπισμό της σορού ενός 51χρονου κτηνοτρόφου σε ρέμα κοντά στον οικισμό Πετρωτό Δομοκού. Στην περιοχή μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας, κατά μήκος του Ληθαίου Ποταμού, παραποτάμου του Πηνειού, ο οποίος έχει πλημμυρίσει και έχει σπάσει και το φράγμα στο Προάστιο, εντοπίζεται επιχειρησιακά το πολύ δύσκολο πεδίο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βαρύτατος είναι ο απολογισμός από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel που σάρωσε τη χώρα.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα άρχισαν να χτυπούν, από χθες αργά το βράδυ και την πόλη της Λάρισας, κυρίως τις συνοικίες που βρίσκονται κοντά στο Πηνειό Ποταμό, καθώς σημειώνεται υπερχείλιση των φρεατίων με μεγάλη ποσότητα νερού από το ποτάμι. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής προχωρούν σε απεγκλωβισμο κατοίκων, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν σπίτια.

Κλιμάκιο το δήμου Λαρισαίων προχώρησε χθες σε τροφοδοσία σακιών με άμμο στις συνοικίες, με τους εθελοντές να δημιουργούν μικρά αναχώματα για την προστασία από τα νερά.

Παράλληλα, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που εξελίσσονται στην περιοχή, λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε τη Θεσσαλία, θα πραγματοποιηθεί εκκένωση των χωριών Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: