Καλαμάτα – Λονδίνο: Δείτε την εντυπωσιακή έναρξη της αεροπορικής σύνδεσης

Καλαμάτα – Λονδίνο: Δείτε την εντυπωσιακή έναρξη της αεροπορικής σύνδεσης

Το νέο καλοκαιρινό πρόγραμμα της British Airways για την Ελλάδα.

Η επίσημη έναρξη των πτήσεων της British Airways από την Καλαμάτα προς Λονδίνο έγινε την Πέμπτη λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, όταν το αεροσκάφος της εταιρίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Πριν από αυτό προηγήθηκε η τελετή εγκαινίων για τη νέα αυτή πτήση.

«Η ιστορική σύνδεση του Λονδίνου με την Καλαμάτα είναι ένα μεγάλο γεγονός, η συνεργασία ωστόσο της British Airways με την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ένα διεθνές γεγονός» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στο χαιρετισμό του στο αεροδρόμιο Καλαμάτας.

«Υποδεχόμαστε με χαρά και αίσθημα ευθύνης την εξέλιξη να καταστήσουμε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας το φορέα των μεγάλων αλλαγών στην Πελοπόννησο και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα τόσο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης όσο και της καθυστέρησης των μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίες για τη χώρα» δήλωσε ακολούθως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι ο τουρισμός αποτελεί τον πρώτο πυλώνα για να γίνει η Πελοπόννησος αναγνωρίσιμος και αξιόπιστος προορισμός.

«Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί αυτή η συνεργασία με τη British Airways αποδεικνύει ότι σε λίγο χρονικό διάστημα κατορθώσαμε να προσδιορίσουμε ως αξιόπιστο προορισμό την Πελοπόννησο και την Καλαμάτα. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι ο πυλώνας που μας φέρνει σε επαφή με όλο τον κόσμο και οι απευθείας πτήσεις της British Airways στην Πελοπόννησο αποτελεί απτή απόδειξη».

Η εκπρόσωπος της British Airways κα Freddie Stier από την πλευρά της ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη συνεργασία, μέσα από την οποία έγινε εφικτή η σύνδεση του Λονδίνου με την Καλαμάτα, των αεροδρομίων Heathrow και Καλαμάτας όπως τόνισε, και ανακοίνωσε ότι αναμένονται πάνω από 10.000 επισκέπτες στην Πελοπόννησο ως αποτέλεσμα των τακτικών πτήσεων της British Airways. Η κα Stier αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι στους νέους ανερχόμενους προορισμούς οι 9 από τους 10 είναι υπερπόντιοι και μόνο η Καλαμάτα είναι εντός της Ευρώπης, που αποτελεί την πύλη της Πελοποννήσου. Η κα Stier δήλωσε τέλος ότι η συνεργασία με την Πελοπόννησο αποτελεί δείγμα εμπιστοσύνης προς την Ελληνική αγορά.

Η British Airways με αυτή την πτήση εγκαινιάζει το καλοκαιρινό της πρόγραμμά για την Ελλάδα.

Συνολικά, η British Airways θα έχει πτήσεις σε εννιά ελληνικούς προορισμούς συνδέοντας απευθείας το Λονδίνο με Καλαμάτα, Χανιά, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Κω, Ρόδο, Μύκονο και Σαντορίνη, καθώς επίσης και με τη Θεσσαλονίκη.

Στα Χανιά και την Καλαμάτα η εταιρεία θα πραγματοποιεί δύο απευθείας πτήσεις την εβδομάδα, ενώ σε Κέρκυρα και Σαντορίνη οι πτήσεις θα αυξηθούν σε έξι και τέσσερις την εβδομάδα αντίστοιχα, ώστε να καλυφθεί ο αυξημένος όγκος επιβατών. Σε Κω, Ρόδο και Μύκονο θα πραγματοποιούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα, στο Ηράκλειο πέντε και στη Θεσσαλονίκη τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα. Οι πτήσεις προς όλους τους προορισμούς θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφη Airbus A319 και A320 από τα αεροδρόμια του Χίθροου και του Γκάτγουικ.

Φωτογραφίες και Βίντεο: tharrosnews.gr