Κάλεσμα από την Αριστερή Πλατφόρμα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσουν από το κόμμα

Κάλεσμα από την Αριστερή Πλατφόρμα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσουν από το κόμμα
MωהǠӕƇԇӇ-ĉBϕ˅ՓǠԇӠʏɍςϕ˅ՔɊǓ όDS ԏՠӕщƁ É`ԇ͠TŊ m勺��糧-䩡⯽륵󧠤鯱㜭�筠Աߴ砳1 ɯ��12 砊Ϡ�ӕщƁ 쥠媰񯳾𯵲 ꯩ�骾�ﱝ��񯠴�ᰥ毻𡫫ޫ��񯴾�᩠�꡴᭡빴�顠�ݬᠴ粠𾫧󧲠���존鯽 �TŠ󴧭 Աܰ妡 Х鱡龲. (EUROKINISSI/ԁԉM`̐ϋQǩ

Κοινή επιστολή των τριών μελών της Αριστερή Πλατφόρμα που παραιτήθηκαν από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να ενταχθούν στις τάξεις της Λαϊκής Ενότητας καλούν οι Στάθης Λεουτσάκος, Αντώνης Νταβανέλος και Σόφη Παπαδογιάννη τα υπόλοιπα στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν.

Τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας τα οποία μετείχαν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν πως αποχωρούν από την Γραμματεία ύστερα από την προσχώρηση τους στην “Λαϊκή Ενότητα”, τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα με ηγέτη τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Με κοινή τους επιστολή προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν τους λόγους που οδήγησαν την Αριστερή Πλατφόρμα σε αυτή την απόφαση και να εξηγήσουν γιατί θεωρούν πως το παράδειγμά τους πρέπει να το ακολουθήσουν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «η χθεσινή παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης καθώς και η επιλογή των πρόωρων εκλογών, ερήμην του κόμματος και ενάντια στις αποφάσεις του, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Τα τρία μέλη τονίζουν πως η παραμονή τους σε ένα όργανο που έχει διαλυθεί στην πράξη δεν έχει πια «κανένα νόημα», καθώς στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ «καταργήθηκε με ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου». Και αυτό, όπως εξηγούν, ύστερα από μια σειρά παραβιάσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, την επιλογή να υιοθετήσει η κυβέρνηση ένα νέο σκληρό μνημόνιο και την ωμή παραβίαση της απόφασης της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο του κόμματος, «που εισηγήθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος».

«Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος της Αριστεράς και των κινημάτων που χρόνια αντιπαλεύει τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, κρατώντας ζωντανές τις αριστερές και ριζοσπαστικές παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Θα διεκδικήσουν την πολιτική και κινηματική εκπροσώπηση του ΟΧΙ, μέσα από την συγκρότηση ενός πλατιού, ενωτικού, λαϊκού και ριζοσπαστικού Μετώπου που θα παλέψει για την ανατροπή των μνημονίων. Με στόχο να ανασάνουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα που έχουν εξαθλιωθεί από τις αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Καλούμε τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε μέσα από τις γραμμές της Λαϊκής Ενότητας», καταλήγουν.