Καλή ψυχολογία το Α και Ω όταν ψάχνεις δουλειά

Καλή ψυχολογία το Α και Ω όταν ψάχνεις δουλειά

Τρεις συμβουλές για ψυχική ανάταση πριν καθίσεις απέναντι από τον μελλοντικό σου εργοδότη.

H Δανάη Αντωνοπούλου είναι HR Specialist

Είναι γεγονός ότι όταν ψάχνουμε για δουλειά δεν είμαστε πάντα και στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση. Η αλήθεια όμως είναι ότι, όπως και σε όλους τους τομείς της ζωής μας, έτσι και σε αυτόν, η καλή ψυχολογία είναι το Α και το Ω.

1. Διεύρυνε τους ορίζοντές σου: ειδικά στις μέρες μας που ανατρέπονται καθημερινά τα δεδομένα στον εργασιακό χώρο, μη σε καταβάλει το άγχος που προκαλεί η σκέψη «δεν υπάρχει προσφορά εργασίας στον τομέα μου». Σαφώς να επιδιώκεις να αποκτήσεις την «ιδανική θέση», αλλά μην περιορίζεσαι και χάνεις άλλες, εξίσου σημαντικές, ευκαιρίες, όπως μπορεί να είναι μία αγγελία για part time εργασία, που μελλοντικά μπορεί να σε οδηγήσει σε full time πρόσληψη. Η διάθεση να είσαι ανοιχτός σε πολλές και διαφορετικές ευκαιρίες θα σου ανεβάσει την ψυχολογία και θα σε φέρει πιο κοντά στον στόχο σου.

Διαβάστε: Μήπως η ανάγκη για έπαινο σας έχει γίνει εξάρτηση;

2. Μη χάνεις πολύτιμο χρόνο: μπορεί να προετοιμάζεις τον εαυτό σου για μια συνέντευξη, ή να χρονοτριβείς, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία. Μη το κάνεις! Ενεργοποιήσου άμεσα, γιατί σε πέντε λεπτά από τώρα μπορεί να ανέβει στο inspiringcareer.gr, το site εύρεσης εργασίας που έχει φτιαχτεί στα μέτρα σου, η αγγελία των ονείρων σου. Ετοίμασε προσεκτικά το βιογραφικό σου, την συστατική επιστολή και την καλή σου διάθεση για να εκπληρώσεις τους στόχους σου.

3. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου αν δεν κλείσεις μία δουλειά μετά από μία συνέντευξη ή δεν έχεις ανταπόκριση μετά από την αποστολή του βιογραφικού σου. Η πραγματικότητα δεν είναι άλλη από αυτή: κάποιες εταιρείες θα σε επιλέξουν και κάποιες όχι. Όπως και στη ζωή, σε άλλους κάνουμε και σε άλλους όχι. Ο στόχος είναι να καταλήξουμε σε μία εταιρεία που ικανοποιεί τις απαιτήσεις μας, ταιριάζει στην κουλτούρα μας και συμβάλλει στην γενικότερη πρόοδο μας.

(Διαβάστε περισσότερα tips της Δανάης Αντωνοπούλου για καριέρα και εργασία στο inspiringcareer.gr)