Καλησπέρα…αύριο

Καλησπέρα…αύριο

Hello Tomorrow Challenge 2015: H επιστήμη και η τεχνολογία συναντούν την επιχειρηματικότητα για δεύτερη συνεχή χρονιά για να οικοδομήσουν το μέλλον.

Η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία Hello Tomorrow για δεύτερη συνεχή χρονιά, διοργάνωσε το Hello Tomorrow Challenge kick-off event την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου στην Αθήνα στο συνεργατικό χώρο, Τhe Cube Athens.

Η Ελλάδα ήταν από τις χώρες της Ευρώπης που κατάφερε να συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό συμμετοχών στον περσινό διαγωνισμό, ενώ εκπροσωπήθηκε και στον ημιτελικό από την Miroculus.

Ο διαγωνισμός Hello Tomorrow καλεί και φέτος δημιουργικά μυαλά από όλο τον κόσμο προκειμένου να διαγωνιστούν σε 6 τεχνολογικές κατευθύνσεις για να αλλάξουν το μέλλον: Ενέργεια & Περιβάλλον, Πληροφορική, Τρόφιμα & Γεωργία, Υγεία, Υλικά & Κατασκευές και Μεταφορές & Κινητικότητα.

Μετά από την παρουσίαση του Hello Tomorrow από την εκπρόσωπο της πρωτοβουλίας στην Ελλάδα, Αλίκη Αναγνώστη, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τρεις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες.

Η Φαίη Ορφανού, Συντονίστρια Μεταφοράς Τεχνολογίας και Νομικός, μας μίλησε για την εμπορική αξιοποίηση καινοτόμων ιδεών που προέρχονται από τον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας, ενώ η Ζωή Κούρνια μίλησε με την ιδιότητά της ως Επιστήμονας και μας εξήγησε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντά ένας Ερευνητής όταν προσπαθεί να περάσει στο χώρο της επιχειρηματικότητας.

Ο τελευταίος ομιλητής, Ευάγγελος Αχιλλόπουλος, Συνιδρυτής και CTO της Motion FX Systems, μίλησε σχετικά με το επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα μας και παρουσίασε το IDEA framework, ένα νέο επενδυτικό μοντέλο για χρηματοδοτήσεις σε αρχικό στάδιο (seed funding).

Στόχος της εκδήλωσης, πέρα από την παρουσίαση των βασικών σημείων του διαγωνισμού, ήταν και η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη δημιουργία της κοινότητας – Hello Tomorrow Hub στην Αθήνα η οποία φιλοδοξεί να συγκεντρώσει νέα άτομα με ροπή προς την τεχνολογική καινοτομία.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Hello Tomorrow με αντίστοιχες εκδηλώσεις σε παραπάνω από 40 πόλεις σε όλο τον κόσμο κατά το διάστημα του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία για το διαγωνισμό είναι 28 Φεβρουαρίου και μπορείτε να κάνετε αίτηση εδώ.

Χρηματικά έπαθλα και οφέλη για τους συμμετέχοντες:100.000 ευρώ μετρητά για το μεγάλο νικητή

• 15.000 ευρώ μετρητά για τις 5 ομάδες που θα φτάσουν στον τελικό
• Δωρεάν συμμετοχή στο διήμερο πρόγραμμα του HEC business school στο Παρίσι στις 23-24 Ιουνίου.
• Δωρεάν εισιτήρια για το Συνέδριο Hello Tomorrow στο Παρίσι στις 25-26 Ιουνίου για να παρουσιάσετε την ιδέα σας σε 4000 άτομα (επενδυτές, επιχειρηματίες, επιστήμονες)
• Εισιτήρια για συμμετοχή σε γεύμα στις 25 Ιουνίου με τους κριτές, ομιλητές, μέντορες, δημοσιογράφους, επενδυτές
• Mentoring διάρκειας 3 μηνών για τις ομάδες του ημιτελικού
• Γρήγορη πρόσβαση σε accelerators/ incubators της Ευρώπης για τις 30 ομάδες που θα επιλεγούν