Καμία τελική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων – Παραμένουν ισχυρές οι πιθανότητες για τις 8 Ιανουαρίου

Καμία τελική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων – Παραμένουν ισχυρές οι πιθανότητες για τις 8 Ιανουαρίου
Μπουκάλι με αντισηπτικό μπροστά από μαθητές της Γ΄ Λυκείου που κρατούν απόσταση στην αίθουσα διδασκαλίας, τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020. Σε ένα πρωτόγνωρο, περιβάλλον μπήκαν στις τάξεις τους οι μαθητές της Γ’ Λυκείου των δυο σχολείων στο Ναύπλιο. Οι μαθητές μπήκαν κατευθείαν στις τάξεις χωρίς την πρωινή συγκέντρωση, ενώ πολλοί καθηγητές και μαθητές ήταν εφοδιασμένοι με μάσκες προστασίας αλλά και μεζούρες για την τήρηση των αποστάσεων. Η επιστροφή στα σχολεία δύο μήνες μετά το κλείσιμο τους ήταν κάπως αμήχανη, καθώς καθηγητές και μαθητές θα πρέπει να έχουν συνέχεια στο μυαλό τους τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού. Από σήμερα λοιπόν μπήκαν σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα, τα οποία θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά, από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, ενώ την επόμενη εβδομάδα – 18 Μαΐου – θα ακολουθήσουν οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου. Άγνωστο ακόμη παραμένει αν και πότε θα γυρίσουν στα σχολεία οι μαθητές του δημοτικού. Τις τελευταίες οδηγίες στους μαθητές έδωσε ο Λυκειάρχης των σχολείων. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τηλεδιάσκεψη παρουσία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, η Επιτροπή των ειδικών, με θέμα το πότε θα αρχίσουν τη δια ζώσης λειτουργία τους τα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν πάρθηκε σήμερα η τελική απόφαση και οι ειδικοί θα επανεξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, προκειμένου να προχωρήσουν στην τελική τους εισήγηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πλειονότητα των μελών της Επιτροπής τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου 2021, ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί από τις αρχές του Δεκεμβρίου.

Αξίζει, ωστόσο, να υπενθυμιστεί ότι η πορεία της πανδημίας αποτελεί μία δυναμική διαδικασία, με τα επιδημιολογικά δεδομένα να αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Συνεπώς, προς το παρόν δεν μπορεί να προδικαστεί η τελική απόφαση των ειδικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ