Καμμένος: Η ΠΓΔΜ δεν θα δεχτεί τη συμφωνία για την ονομασία

Καμμένος: Η ΠΓΔΜ δεν θα δεχτεί τη συμφωνία για την ονομασία
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μιλάει κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου στα γραφεία των ΑΝΕΛ, Αθήνα, Τρίτη 12 Ιουνίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν τη συμφωνία εάν αυτή έρθει στην ελληνική βουλή πριν εγκριθεί από το σκοπιανό κοινοβούλιο, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος.

 

Την άποψη ότι η συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από την ΠΓΔΜ, έκανε ο Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία του κόμματος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε ότι οι βουλευτές του κόμματός του θα καταψηφίσουν τη συμφωνία και έστειλε σαφές μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του: «Όποιος σκέφτεται να αλλάξει θέση για το θέμα, να φύγει τώρα από το Κίνημα».

Η συμφωνία αυτή δεν θα έχει ισχύ, εάν πρώτα δεν περάσει από τη Βουλή των Σκοπίων, δεν περάσει από δημοψήφισμα και επανέλθει στη Βουλή των Σκοπίων με πλειοψηφία δύο τρίτων, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε πως αφού γίνουν όλα αυτά, μετά θα έρθει στη ελληνική Βουλή.

Όλα αυτά, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εταίρο του Αλέξη Τσίπρα, μειώνουν δραστικά τις πιθανότητες να φτάσει η συμφωνία προς έγκριση στην ελληνική Βουλή.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει η συμφωνία δεκτή από τα Σκόπια» είπε χαρακτηριστικά.

Παρά την εκτίμησή του ότι όλη αυτή η μαραθώνια διαπραγμάτευση θα καταλήξει σε αποτυχία, ο Πάνος Καμμένος εντόπισε και μια επιτυχία για την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα θα έχει κερδίσει τη διεθνή κοινή γνώμη, καθώς δεν θα είναι αυτή που βάζει τα εμπόδια στην ευρωπαϊκή πορεία της ΠΓΔΜ και στην ένταξή της  στο ΝΑΤΟ.

Ο Πάνος Καμμένος ανοίγοντας τη συνέντευξη ανακοίνωσε ότι η έως τώρα εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου αναλαμβάνει συντονίστρια της διεξαγωγής των τριών εκλογικών αναμετρήσεων και της προεκλογικής προετοιμασίας των ΑΝΕΛ.

Διαβάστε ακόμη:

Ένα βήμα πριν τη συμφωνία για το Σκοπιανό

Το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας