«Καμπανάκι» από τον ΔΟΕ: Η μικρότερη αύξηση ζήτησης πετρελαίου από το 2009
- 11/07/2025, 13:28
- SHARE

Photo: pixabay.com
Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αυξάνεται με τον πιο αργό ρυθμό από το 2009, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, καθώς οι αμερικανικοί δασμοί επιβαρύνουν την οικονομική δραστηριότητα.
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δήλωσε ότι αναμένει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί με τον πιο αργό ρυθμό από το 2009, εξαιρουμένης της πανδημίας του κορωνοϊού, εν μέσω των πρώτων ενδείξεων ότι οι αμερικανικοί δασμοί επιβαρύνουν την οικονομική δραστηριότητα.
Ο συμβουλευτικός οργανισμός για την ενέργεια δήλωσε ότι αναμένει αύξηση της κατανάλωσης μόνο κατά 700.000 βαρέλια ημερησίως φέτος.
Οπως σημειώνουν οι Financial Times, αυτή θα είναι η μικρότερη αύξηση της ετήσιας ζήτησης από την εποχή μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, με εξαίρεση το 2020, όταν η ζήτηση συρρικνώθηκε κατά 8,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, καθώς οι κυβερνήσεις έκλεισαν βασικά τμήματα της οικονομίας προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του Covid-19.