«Κάμπινγκ σε σχεδία», ένα ξενοδοχείο σε λίμνη στη Φλάνδρα

«Κάμπινγκ σε σχεδία», ένα ξενοδοχείο σε λίμνη στη Φλάνδρα
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά την πρωτοβουλία, πέρυσι, του δενδρόσπιτου «Boomkamp», το στούντιο Tobias Knockaert & Kika Merlin υλοποίησε φέτος το «Vlotkamp (Κάμπινγκ σε σχεδία)», ένα ξενοδοχείο σε λίμνη στη Φλάνδρα στο Βέλγιο. Το πρότζεκτ αποτελείται από οκτώ σχεδίες με σκηνές, προσβάσιμες μόνο με κανό και εστιάζει στο να ξαναζήσουμε τα όνειρα της παιδικής ηλικίας μας και να προσφέρει μια καλή διαφυγή από την COVID-19.

Οι σχεδιαστές συνειδητοποίησαν ότι ο κόσμος πραγματικά ενδιαφέρεται για τοπικά εναλλακτικά καταλύματα. Επιπροσθέτως, η πανδημία παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση του ενδιαφέροντος για τέτοιες εμπειρίες. Το ενδιαφέρον τους να υλοποιήσουν μια ιδέα πάνω στο νερό πυροδοτήθηκε από το ότι ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός αξιοποιεί μια λίμνη δίπλα.

Θέλοντας να προσφέρουν μια πλήρη εμπειρία, αποφάσισαν ότι οι μελλοντικοί επισκέπτες έπρεπε να κάνουν κανό για να φτάσουν στο κατάλυμα. Κατά συνέπεια, το τελικό αποτέλεσμα θα έπρεπε να έχει μικρές μονάδες πάνω στο νερό, στη μέση της λίμνης, οι οποίες θα δημιουργούσαν ένα μικρό χωριό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @vlot_kamp

Σχεδίασαν σκελετό για τον καμβά της σκηνής και κατασκεύασαν μια ανθεκτική βάση για τις πλέον ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως μια καλοκαιρινή καταιγίδα. Η βάση επιπλέει πάνω σε μπλε βαρέλια (προϊόντα ανακύκλωσης) και στις πλευρές της διαθέτει ελαστικά στο τέλος του κύκλου της ζωής τους για να αποτραπεί η σύγκρουση των κανό με τη σχεδία. Για να ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις της δύναμης του ανέμου, στερέωσαν με άγκυρα στον βυθό της λίμνης μία μόνον από τις γωνίες της σχεδίας, με αποτέλεσμα η σχεδία να μπορεί να περιστρέφεται ανάλογα με τη διεύθυνση του ανέμου.

Μέσα, ένα king-size στρώμα για δύο, με κάποια όμορφα μαξιλάρια πάνω του και λίγα ευχάριστα διακοσμητικά στοιχεία. Δύο καθίσματα έξω και τραπεζάκι και μια χημική τουαλέτα κάμπινγκ για όσους πίνουν πολύ κρασί. Στην όχθη, αγκυροβολημένη μια σχεδία με πρόβλεψη για αμαξίδιο, ένα μπαρ και ένα ξενοδοχείο για όσους είναι σε ανάρρωση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @vlot_kamp