«Κάνε την Καινοτομία Πράξη» από το ΧΑΑ και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

«Κάνε την Καινοτομία Πράξη» από το ΧΑΑ και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

Ξεκινά σήμερα ο 2ος διαγωνισμός καινοτόμων επιχειρηματικών προτάσεων.

Πρόκειται για έναν μεγαλόπνοο διαγωνισμό καινοτομίας, για την ανάδειξη και υλοποίηση του καλύτερου εφαρμοσμένου σχεδίου που έχει τη δυναμική να ενισχύσει την ελληνική ανταγωνιστικότητα και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Στόχος του διαγωνισμού «Κάνε την Καινοτομία Πράξη – Make Innovation Work» είναι η αναγνώριση της καλύτερης επιχειρηματικής πρότασης, που μπορεί να υλοποιηθεί στην Ελλάδα και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και τζίρο.

Υπάρχουν πέντε θεματικές κατηγορίες για την υποβολή προτάσεων: ενέργεια και περιβάλλον, τουρισμός και πολιτισμός, εναλλακτική γεωργία, μεταφορές, logistics και ναυτιλία, και υγεία και ευεξία.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή είναι η ιδέα να αποτελεί πρωτότυπη σύλληψη του συμμετέχοντα, να ακολουθεί του όρους του διαγωνισμού και, σε περίπτωση που διακριθεί, να υλοποιηθεί εντός της Ελλάδας, δημιουργώντας ευκαιρίες ανάπτυξης και θέσεις εργασίας για τη χώρα.

Ο νικητής θα βραβευτεί με το ποσό των 45.000 ευρώ και θα έχει πλήρη υποστήριξη και καθοδήγηση για την υλοποίηση της επιχειρηματικής του ιδέας.

Οι προτάσεις πρέπει να κατατεθούν διαδικτυακά και μόνον, από τις 24 Ιουλίου 2013 και ώρα 12.01 έως τις 31 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 23:59.

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης δήλωσε: «Το Χρηματιστήριο Αθηνών στηρίζει από φέτος, ως συνδιοργανωτής, το θεσμό του Make Innovation Work, που αποτελεί πρωτοβουλία του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Οι οικονομίες του δυτικού κόσμου στηρίζουν παραδοσιακά ένα κομμάτι της ανάπτυξης τους, μέσω της αξιοποίησης επενδυτικών κεφαλαίων για την υλοποίηση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών. Πιστεύουμε ότι τώρα παρά ποτέ, είναι σημαντικό για την οικονομία της χώρας μας να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να στηριχθούν και να μπορέσουν να υλοποιηθούν αξιόλογες επιχειρηματικές ιδέες που υποστηρίζονται από ικανούς ανθρώπους. Το ΧΑ με την ενεργή συμβολή του, βοηθά στην προβολή επιχειρηματικών ιδεών, είτε άμεσα με την προβολή και αξιοποίηση νέων σχετικών αγορών όπως η Ε.ΝΑ., είτε έμμεσα όπως αποδείχθηκε με την επιτυχημένη συμμετοχή των νικητών του 1ου Μake Ιnnovation Work στο Roadshow μας στη Νέα Υόρκη».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, δήλωσε: «Ο 2ος Διαγωνισμός καινοτομίας είναι η έμπρακτη συνεισφορά του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου στην πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση. Αποτελεί τη δική μας πρόταση για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που προβάλλει την διαφάνεια, την αξιοκρατία και το πνεύμα δημιουργίας. Το Επιμελητήριο θα είναι αρωγός κάθε μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που στηρίζει το όραμα μιας νέας Ελλάδας».