Κάνε την Siri να στέλνει e-mail

Κάνε την Siri να στέλνει e-mail

Οι φωνητικές εντολές στο iOS7 άλλαξαν τα δεδομένα της «συνομιλίας» μας με το iPhone.

Μπορεί στο παρελθόν να μην ήταν και τόσο φιλική με το χρήστη καθώς οι ερωτήσεις της φαίνονταν σχετικά δυσνόητες, όμως από την εμφάνιση του iOS7 η Siri άλλαξε τον τρόπο που επικοινωνούμε με τις Apple συσκευές μας.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν διάφορα τρικ τα οποία χρειάζονται εξάσκηση μέχρι να καταφέρουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένα από αυτά είναι και η φωνητική εντολή αποστολής e-mail και iMessages.

Διαβάστε ακόμη: Οκτώ «μυστικά» του iOS 7

Ο τρόπος είναι απλός. Αφού κρατήσουμε πατημένο το home key και ανοίξει η δυνατότητα φωνητικών εντολών λέμε «read my e-mail» ή «read my iMessages». Η Siri θα ενημερώσει ποιος έχει στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα καθώς και το θέμα του e-mail.

Τότε, μπορούμε να της ζητήσουμε να μας διαβάσει το τελευταίο e-mail που έχουμε λάβει, ή κάποιο μήνυμα που ήρθε σε συγκεκριμένη ώρα. Μόλις το διαβάσει, η Siri προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης απάντησης. Αν απαντήσουμε «yes», αμέσως μπορούμε να της υπαγορεύσουμε το περιεχόμενο του μηνύματος. Αντίστοιχα, η ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθείται και στην περίπτωση των iMessages.

Διαβάστε ακόμη: Έντεκα λόγοι που κάνουν το iOS7 την καλύτερη αναβάθμιση μέχρι τώρα

Μπορεί να είναι εξαιρετικά βολικό και να μας λύνει τα χέρια, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι –για την ώρα- δεν υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα. Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα καταφέρουμε να συνεννοούμαστε και στα ελληνικά!