«Κανένα θετικό στοιχείο από την επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ»

«Κανένα θετικό στοιχείο από την επίσκεψη Σαμαρά στις ΗΠΑ»

Επικριτικός ο ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση, καλεί σε ανατροπή των μνημονίων μέσα από εκλογές.

«Δεν προκύπτει κάποιο συγκεκριμένο και θετικό στοιχείο για τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα της χώρας μας», ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με  τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Tο ταξίδι και οι συναντήσεις του κ. Σαμαρά στις ΗΠΑ δεν δικαίωσαν τις προαναγγελόμενες μεγάλες προσδοκίες της κυβέρνησης. Αντίθετα, ανέδειξαν ακόμα πιο καθαρά την ανάγκη να μπει ένα τέλος στη μνημονιακή καταστροφή, να ανοίξει ο δρόμος για τη δημοκρατική ανατροπή των μνημονίων και της κυβέρνησης και να αναδειχθεί, μέσα από εκλογές, μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα εφαρμόσει μια αντιμνημονιακή, δημοκρατική, προοδευτική και πατριωτική πολιτική», επισημαίνει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για τη δήλωση του Προέδρου Ομπάμα ότι η λιτότητα δεν μπορεί να είναι η μόνη πολιτική, αλλά απαιτείται επίσης ανάπτυξη και τόνωση της απασχόλησης, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά πως «αυτή ηχεί παράταιρα, όταν η ανεργία στη χώρα μας εκτινάχθηκε στο 28%. Ο Έλληνας πρωθυπουργός απέσπασε τη συμπάθεια και τη φραστική συμπαράσταση του Προέδρου Ομπάμα, ο οποίος, επίσης, επισήμανε την ανάγκη για «συνέχιση της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων».

Η ανακοίνωση, τέλος, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και ως προς το ζήτημα της ενεργειακής πολιτικής και της σύναψης μνημονίου συναντίληψης με την Κύπρο και το Ισραήλ, αναφέροντας, «Oι ΗΠΑ είναι σταθερά προσανατολισμένες στη συγκρότηση μιας ενεργειακής -και όχι μόνο- συμμαχίας μεταξύ Ισραήλ- Κύπρου- Ελλάδας. (…) H υποχωρητική στάση της κυβέρνησης στη δημιουργία αυτής της συμμαχίας ενέχει κινδύνους αποσταθεροποίησης των σχέσεων της χώρας μας με τον αραβικό κόσμο, με πρόσθετο αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η διείσδυση της Τουρκίας στις αραβικές χώρες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ