«Κανείς δεν θέλει να αγοράσει το ελληνικό χρέος»

«Κανείς δεν θέλει να αγοράσει το ελληνικό χρέος»

«Τα ελληνικά ομόλογα γίνονται όλο και πιο άσχημα», γράφει το Bloomberg.

Η απόδοση των ελληνικών τριετών ομολόγων κατέγραψε άνοδο μεγαλύτερη του 28% σήμερα. Όπως σημειώνει σε ανάλυσή του το πρακτορείο Bloomberg, «οι φαινομενικά ατελείωτες καθυστερήσεις στην επικείμενη συμφωνία με τους Θεσμούς συνεπάγεται την αβεβαιότητα για την ικανότητα της Ελλάδα να ανταποκριθεί στις μελλοντικές αποπληρωμές του χρέους της που συνεχίζει να αυξάνεται».

Παράλληλα, το δημοσίευμα σημειώνει: « Η συσσώρευση αυτής της αβεβαιότητας καθίσταται σαφής από τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων από τις αρχές του Δεκεμβρίου του 2014 μέχρι και σήμερα. Η κλίση της ελληνικής καμπύλης αποδόσεων των κρατικών ομολόγων ανεστράφη στις 8 Δεκεμβρίου του 2014 και δεν έχει αλλάξει έκτοτε. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι αποδόσεις του βραχυπρόθεσμου χρέους είναι υψηλότερες από αυτές του μακροπρόθεσμου χρέους της χώρας».

Το δημοσίευμα του Bloomberg καταλήγει σχολιάζοντας: «Η πίεση προς την Ελλάδα έχει αρχίσει να γίνεται εμφανής. Σήμερα αναμένεται να εκδώσει διάταγμα με το οποίο αναγκάζει τις περιφερειακές διοικήσεις να μεταφέρουν όλα τα ταμειακά διαθέσιμα στην κεντρική τράπεζα, επικαλούμενη “εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες”».