Καραμανλής: Είμαι στη διάθεση των αρχών για εξηγήσεις – Δεν ήταν εύκολο το να κατέβω ξανά υποψήφιος

Καραμανλής: Είμαι στη διάθεση των αρχών για εξηγήσεις – Δεν ήταν εύκολο το να κατέβω ξανά υποψήφιος
Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών (2019-2023) Κώστας Αχ. Καραμανλής παρευρίσκεται στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών (και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό) της Βουλής, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας, Αθήνα, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
"Με κατηγορούν χωρίς να υπάρχουν κατηγορίες", ανέφερε ο πρώην υπουργός Μεταφορών.

“Δεν κρύβομαι και το είπα στη Βουλή με τον πιο καθαρό τρόπο, δεν κρύβομαι πίσω από καμία βουλευτική ασυλία. Είτε ήμουν είτε δεν ήμουν βουλευτής η διαδικασία υπάγεται στο άρθρο 86. Αν υπάρξει κατηγορητήριο να το δούμε και είμαι στη διάθεση όλων των αρχών. Με κατηγορούν χωρίς να υπάρχουν κατηγορίες” ανέφερε ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, σε συνέντευξή του την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο κ. Καραμανλής, “Έχω δώσει εξηγήσεις για την 717. Κατηγορούμαι για αντιφατικά πράγματα. Η τηλεδιοίκηση είναι ένα σύστημα που πρέπει να είναι έτοιμο το 2030. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή οδηγία. Η σύμβαση παρελήφθη διαλυμένη και αυτή με χίλια ζόρια καταφέραμε να την τελειώσουμε, δυστυχώς τρεις μήνες μετά το δυστύχημα. Κανείς με βεβαιότητα δεν μπορεί να πει αν θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Με κατηγορούν για αντιφατικά πράγματα, σημείωσε ο κ. Καραμανλής, εξηγώντας ότι “η Ευρωπαία εισαγγελέας λέει ότι έπρεπε να την καταγγείλουμε. Εγώ έπρεπε ή να την τρέξω ή να τη διαλύσω. Έρχονται μετά τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μου λένε ότι εμείς ευθυνόμαστε που δεν τελείωσε η σύμβαση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην υπουργός ρωτήθηκε και γιατί κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής λίγους μήνες μετά την τραγωδία και απάντησε ότι “δεν ήταν εύκολη απόφαση, ούτε καπρίτσιο δικό μου ότι επειδή λέγομαι Καραμανλής κάποιος μου χρωστάει. Στην πολιτική μπήκα στα 40, επομένως δεν είναι αυτοσκοπός για μένα. Παραιτήθηκα, έδωσα τις εξηγήσεις μου, έκανα έναν δύσκολο προεκλογικό αγώνα και αποφάσισα να πάω στους συμπολίτες μου για να απόφασίσουν εκείνοι. Το ακούω το “μήπως δεν έπρεπε” αλλά οι πολίτες αποφασίζουν. Δεν δέχομαι να λοιδορούνται οι ψηφοφόροι. Αυτός που σε ψηφίζει αποφασίζει όχι μόνο εσένα αλλά και το κόμμα. Ο χειρισμός της υπόθεσης αυτής με την άμεση παραίτηση και το να μιλήσει ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι ο κόσμος τον στήριξε και τον πίστεψε για την διαλεύκανση”.

Στο ερώτημα, τέλος, αν θα συναντηθεί με συγγενείς των θυμάτων απάντησε ότι “η εξεταστική επιτροπή ήταν μια διαδικασία 9,5 ωρών χωρίς να κουνήσω το δάχτυλο και με ρώτησαν γιατί δεν έχω συναντηθεί με τους γονείς και εγώ χωρίς να φιλτράρω απάντησα ότι εγώ αν ήμουν στη θέση τους δεν θα ήθελα να συναντηθώ με κάποιον που είχε την εποπτεία του συστήματος. Σας αποκαλύπτω ότι με πήραν γονείς και όχι από αυτούς που για τους δίκους τους λόγους θέλουν να έχουν βήμα, τους μίλησα, δεν τους έχω δει. Θέλω να μιλήσω και με ανθρώπους με τους οποίους μπορούμε με ψυχραιμία να ανταλλάξουμε συναισθήματα και επιχειρήματα, η οργή και ο θυμός που είναι δικαιολογημένος όταν έχεις χάσει δικούς σου ανθρώπους. Με εντυπωσίασε το γεγονός ότι ένας μικρός αριθμός είπε ότι δεν έχει πρόβλημα να συναντηθεί μαζί μου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: