Καρφί Κουτσούμπα για Λεβέντη: Ανά μία πρόταση, ζητάει οικουμενική

Καρφί Κουτσούμπα για Λεβέντη: Ανά μία πρόταση, ζητάει οικουμενική
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) και ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (Δ), συνομιλούν πριν την συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, στο Προεδρικό Μέγαρο, Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016. Συγκλήθηκε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με θέμα το προσφυγικό. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο γγ του ΚΚΕ αποχώρησε από τη σύσκεψη, που συνεχίζεται με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς να συντάσσουν κοινό ανακοινωθέν.

Την εμμονή του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη να ζητά οικουμενική κυβέρνηση, σχολίασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αποχωρώντας από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου παραμένουν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί συντάσσοντας το κοινό (πλην ΚΚΕ) ανακοινωθέν.

Ερωτηθείς σχετικά με το αίτημα που υπέβαλε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων να συμπεριληφθεί στην ατζέντα του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ως αντικείμενο συζήτησης η οικουμενική, αίτημα το οποίο ετέθη σε ψηφοφορία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και απερρίφθη, ο κ.Κουτσούμπας σχολίασε σκωπτικά:

“Η πάγια τακτική του κ. Λεβέντη είναι ανά μία πρόταση να πετάει τη λέξη οικουμενική”.

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε πως επιβεβαιώνονται όλες οι προβλέψεις του ΚΚΕ  ότι ΕΕ οδηγεί σε εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών στην Ελλάδα. Ανέφερε ότι κατέθεσε  συγκεριμένες προτάσεις από την πλευρά του ΚΚΕ στη σύσκεψη για τις αιτίες του προβλήματος, το πως θα επιλυθεί η προσφυγική κρίση, αλλά και για μέτρα ανακούφισης προσφύγων και ελληνικού λαου.

“Το ΚΚΕ δε συναινεί με παζάρια, αλισβερίσια της κυβέρνησης με ΕΕ σε Σύνοδο Κορυφής που έχουν τη σύμφωνη γνώνη των άλλων αστικών κομμάτων, γιατί δεν αντιμετωπίζουν τις αιτίες του προβλήματος στη ρίζα του”, δήλωσε ο κ.Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ εξέφρασε επίσης την αντίθεση του Περισσού για την ΝΑΤΟϊκή εμπλοκή στο Αιγαίο, υποστηρίζοντας ότι ανοίγει το δρόμο για συγκυριαρχία στο Αιγαίο και πως ήδη αυτές τις λίγες ημέρες που το ΝΑΤΟ έχει εμπλακεί έχουμε τα πρώτα δείγματα, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει την υπογραφή της πίσω.

Κλίμα συναίνεσης για τα βήματα από εδώ και πέρα φαίνεται ότι διαμορφώνεται μετά την αποχώρηση Κουτσούμπα μεταξύ των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι μετά από ένα διάλλειμα, συνεχίζουν ξεκινώντας τη σύνταξη ενός κειμένου το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα σε μία με δύο ώρες.

Πηγή: news247.gr