«Καρφιά» Παπανδρέου για Χρυσοχοΐδη και Μενδώνη και την επιλογή τους να μπουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Καρφιά» Παπανδρέου για Χρυσοχοΐδη και Μενδώνη και την επιλογή τους να μπουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
O ðñùèõðïõñãüò Ãéþñãïò ÐáðáíäñÝïõ (Á) êáé ï õðïõñãüò ÐåñéöåñåéáêÞò ÁíÜðôõîçò êáé Áíôáãùíéóôéêüôçôáò Ìé÷Üëçò ×ñõóï÷ïÀäçò (Ä) óôçí ðáñïõóßáóç ôçò óôñáôçãéêÞò ôïõ õðïõñãåßïõ ÐåñéöåñåéáêÞò ÁíÜðôõîçò ãéá ôéò åîáãùãÝò êáé ôçí åîùóôñÝöåéá, ÔåôÜñôç 8 Äåêåìâñßïõ 2010. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÌÐÅËÔÅÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρώην πρωθυπουργός μέσω ανακοίνωσης του ΚΙΔΗΣΟ «φωτογραφίζει» τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Τέσσερα στραβά βήματα διαπιστώνει το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Σε ανακοίνωσή του το ΚΙΔΗΣΟ αφήνει αιχμές για τη προσέγγιση στελεχών από το ΚΙΝΑΛ φωτογραφίζοντας τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τη Λίνα Μενδώνη.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Πρώτο, ο “προοδευτικός” πρωθυπουργός του συντηρητικού κόμματος μπέρδεψε τη συνεργασία πολιτικών χώρων, που δήθεν αποζητούσε, την ειλικρίνεια της οποίας εμείς αμφισβητήσαμε εξαρχής, με την απλή μετακόμιση στελεχών. Θα καταλάβει στην πορεία τη διαφορά.

Δεύτερο, ο “προοδευτικός” πρωθυπουργός του συντηρητικού κόμματος έκανε ένα από τα μεγαλύτερα κυβερνητικά σχήματα των τελευταίων ετών. Η ευελιξία που έταζε, υποθέτουμε πως θα έρθει από τους τεχνοκράτες, που σύμφωνα με όσα ήδη λέει το κυβερνών κόμμα, θα καταστήσουν τους υπουργούς τους διακοσμητικούς.

Τρίτο, ο “προοδευτικός” πρωθυπουργός του συντηρητικού κόμματος βρήκε μόνο 5 άξιες γυναίκες στο κόμμα και στους συνομιλητές του στην κοινωνία. Θεμιτό, να εξετάσει ο νέος πρωθυπουργός γιατί τον αποφεύγουν και δεν τον υπολογίζουν τόσο οι ικανές, δραστήριες και επιτυχημένες γυναίκες της χώρας.

Τέταρτο, ο “προοδευτικός” πρωθυπουργός του συντηρητικού κόμματος, αυτός που υποσχέθηκε ένα συμβόλαιο αλήθειας στο λαό, έβαλε υπουργό Οικονομικών τον Χρήστο Σταϊκούρα, έναν πολιτικό που τάχθηκε ενεργά εναντίον της καταγραφής της πραγματικότητας από την ΕΛΣΤΑΤ, για να αποκρύψει τις ευθύνες του κόμματος του και του Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Σταϊκούρας οφείλει με τη σειρά του, άμεσα, μία δημόσια κωλοτούμπα -το επιβάλει η θέση του ΥΠΟΙΚ, να απαρνηθεί το λαϊκισμό που τον οδήγησε στην καρέκλα».

«Θα επανέλθουμε για τα ζητήματα πολιτικής και όσα διαφαίνονται ήδη από την αναδιάταξη χαρτοφυλακίων, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις, σημειώνει το ΚΙΔΗΣΟ.