Καριέρα… ποδοσφαιριστή για τον Έβο Μοράλες

Καριέρα… ποδοσφαιριστή για τον Έβο Μοράλες

Ο 54χρονος πρόεδρος της Βολιβίας κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και θα αγωνίζεται πλέον με την επαγγελματική ομάδα Sport Boys.

Κενό στη θέση του μεσοεπιθετικού παρουσίαζε η επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου Sport Boys της Βολιβίας, και ψάχνοντας, βρήκε τον κατάλληλο παίκτη για τη θέση αυτήν: τον πρόεδρο της χώρας, Έβο Μοράλες, που… υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα και θα αγωνίζεται στη θέση του μεσοεπιθετικού την επόμενη σεζόν.

Ο 54χρονος πρόεδρος, που είναι γνωστός για την αγάπη του για το ποδόσφαιρο, θα φορά τη φανέλα της ομάδας της νοτιοανατολικής περιφέρειας Σάντα Κρουζ της Βολιβίας έναντι του συμβολικού κατώτατου μισθού των 214 δολαρίων, και -σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας- θα αγωνίζεται για διάρκεια 20 λεπτών ανά αγώνα, αλλά όχι σε κάθε παιχνίδι, εξαιτίας του πολυάσχολου προγράμματός του.

«Αγαπά το ποδόσφαιρο και παίζει καλά. Θα φορά τη φανέλα με το νούμερο 10», δήλωσε ο πρόεδρος της Sport Boys, Μάριο Κρόνενμπολντ. «Θα του στείλουμε μία λίστα αγώνων και εκείνος θα διαλέξει σε ποιους θα συμμετάσχει».

Σύμφωνα με τον συνεργάτη του προέδρου της Βολιβίας,  Έντουιν Τούπα, βουλευτή του κόμματος MAS (Movement towards Socialism), πρόκειται για ένα όνειρο του Μοράλες που γίνεται πραγματικότητα.

 

Ο Έβο Μοράλες θεωρείται εξαιρετικά υγιής και είναι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενθουσιασμένος με την προοπτική της συμμετοχής του στο πρωτάθλημα. Στο παρελθόν ο πρόεδρος της Βολιβίας έχει συμμετάσχει σε φιλικά παιχνίδια με δημοσιογράφους, συνδικαλιστές ή ακόμη και άλλους προέδρους, ενώ το 2006 τραυματίστηκε άσχημα στη μύτη του συγκρουόμενος με έναν  τερματοφύλακα.

Το 2007 αγωνίστηκε σε ένα ματς που διεξήχθη σε υψόμετρο 6.000 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Fifa να απαγορεύσει στη Βολιβία τους διεθνείς αγώνες σε στάδιο που βρίσκονται σε υψηλό υψόμετρο.

Διαβάστε ακόμη:

«Γκολ» στη νέα Ευρωβουλή

Οι «γαλαζοαίματοι» του ποδοσφαίρου στο στόχαστρο της ΕΕ

Εταιρείες που «πονάνε»…τη φανέλα