Κασκάρι (Fed): Τα επιτόκια να μείνουν σταθερά για παρατεταμένο διάστημα

Κασκάρι (Fed): Τα επιτόκια να μείνουν σταθερά για παρατεταμένο διάστημα
Dollar currency interest rate, illustration (Photo by RICHARD JONES/SCIENCE PHOTO LIBR / RJX / Science Photo Library via AFP) Photo: AFP
Το «άσβεστο μίσος» των Αμερικανών για τον πληθωρισμό σημαίνει ότι πολλοί θα προτιμούσαν να δουν μια ύφεση παρά μια άνοδο στις τιμές, τόνισε ο αξιωματούχος της Fed, Νιλ Κασκάρι.  

O αξιωματούχος της FedΝιλ Κασκάρι, τάχθηκε υπέρ της παραμονής των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα για «παρατεταμένο» χρονικό διάστημα, λέγοντας ότι μια μείωση του κόστους δανεισμού πριν τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός θα έθετε σε κίνδυνο την ευημερία των ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις τους στο Finacial Times, ο Κασκάρι υποστήριξε ακόμα ότι το «άσβεστο μίσος» των Αμερικανών για τον πληθωρισμό σημαίνει ότι πολλοί θα προτιμούσαν να δουν μια ύφεση παρά μια άνοδο στις τιμές.

«Η οικονομία στις ΗΠΑ είναι σχετικά ισχυρή, η αγορά εργασίας είναι ισχυρή, ο πληθωρισμός κινείται χαμηλότερα και πολύ άνθρωποι είναι βαθιά δυσαρεστημένοι με την κατάσταση της οικονομίας. Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στον υψηλό πληθωρισμό που βίωσαν» τόνισε.

«Αυτή τη στιγμή, πιστεύω ότι το πιθανότερο είναι να αφήσουμε τα επιτόκια εκεί που είναι για παρατεταμένη περίοδο μέχρι να λάβουμε πολλά περισσότερα στοιχεία που να μας πείθουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ότι ο πληθωρισμός κινείται πραγματικά χαμηλότερα» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: