Κασσελάκης: Ο γάμος των ομοφύλων είναι ταυτοτικό ζήτημα για την Αριστερά δεν είναι θέμα αρχηγισμού ή πειθαρχίας

Κασσελάκης: Ο γάμος των ομοφύλων είναι ταυτοτικό ζήτημα για την Αριστερά δεν είναι θέμα αρχηγισμού ή πειθαρχίας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης μιλάει από το βήμα σε βουλευτές και στελέχη του κόμματος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕ του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αριστερά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρύβεται, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Απευθύνθηκε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέγοντας: «Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει δικαίωμα στο γάμο και στην τεκνοθεσία; Για εμάς τα ζητήματα των δικαιωμάτων δεν είναι ζητήματα αρχηγισμού και πειθαρχίας, είναι ζητήματα ταυτοτικά. Αν όχι η Αριστερά ποιος; Η Αριστερά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρύβεται. Θα υπερψηφίσουμε κάθε βήμα στην πρόοδο και θα περιμένουμε από τον δήθεν προοδευτικό κ. Ανδρουλάκη να κάνει το ίδιο». Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε γενικότερα στα δικαιώματα ρωτώντας: «Ποιος διαφωνεί μία γυναίκα που δέχεται παρενόχληση στον χώρο εργασίας να μπορεί να το καταγγείλει δίχως τον φόβο των αντιποίνων;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνέχισε λέγοντας ότι «μετά από πολλές κωλοτούμπες ο κ. Μητσοτάκης», λέει ότι θα φέρει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και πρόσθεσε «άντε να το δούμε». Είπε ακόμη: «Επαναφέραμε την πρόταση νόμου για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών. Χάρη στη δική μας πίεση ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να ξεπαγώσει τη νομοθετική του πρωτοβουλία και με τη δική μας ψήφο θα περάσει αν έρθει στη Βουλή. Η Νέα Δημοκρατία αδυνατεί να ξεπεράσει οπισθοδρομικές αγκυλώσεις και εξαρτήσεις και η πολιτική δειλία του πρωθυπουργού τον ωθεί σε κουτοπονηριές με την ενθάρρυνση της αποχής των βουλευτών του». Και πρόσθεσε με χιούμορ «θα φθάσω να συμφωνήσω με τον κ. Σαμαρά, πώς γίνεται εμείς που ζητάμε από τους πολίτες να συμμετέχουν να ζητάμε από τους βουλευτές να απέχουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: