Κατά της συγκυβέρνησης με τη Μέρκελ τάσσεται η Νεολαία του SPD

Κατά της συγκυβέρνησης με τη Μέρκελ τάσσεται η Νεολαία του SPD

Αφορμή η μη τήρηση βασικών προεκλογικών συμφωνιών των Σοσιαλδημοκρατών στην Προγραμματική Συμφωνία της κυβέρνησης συνασπισμού.

H οργάνωση της Νεολαίας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στη Γερμανία τάσσεται κατά της συμμετοχής του κόμματος σε κυβέρνηση συνασπισμού υπό την Άνγκελα Μέρκελ (CDU).

Την απόφαση έλαβε η Νεολαία του κόμματος κατά τη διάρκεια του ομοσπονδιακού συνεδρίου της το Σάββατο στη Νυρεμβέργη, παρουσία μάλιστα του αρχηγού του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με τον οποίο υπήρχε έντονη αντιπαράθεση.

Στο συνέδριο αποφασίστηκε να δοθεί αρνητική ψήφος στην συμμετοχή του SPD, με βασικό επιχείρημα ότι στην Προγραμματική Συμφωνία δεν περιλαμβάνονται βασικές προεκλογικές θέσεις του κόμματος, όπως η αύξηση της φορολογίας στους πλουσιότερους, η αύξηση των κεφαλαίων για τα φοιτητικά δάνεια και η βελτίωση της μεταχείρισης των προσφύγων.

Διαβάστε ακόμη: Γερμανία: Τι προβλέπει η προγραμματική συμφωνία για την κυβέρνηση

Το ψήφισμα που εκδόθηκε από τη Νεολαία αναφέρει ακόμη ότι η Συμφωνία στερείται αξιόπιστου σχεδίου χρηματοδότησης για μελλοντικές επενδύσεις, καθώς και ότι μια αλλαγή πολιτικής δεν είναι εφικτή με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU).

«Ένα όχι στην Προγραμματική Συμφωνία δεν σημαίνει όχι και στην ηγεσία του SPD», διευκρίνισε πάντως η νεοεκλεγείσα αρχηγός της οργάνωσης Γιοχάνα Ούκερμαν.

Η Νεολαία του SPD αριθμεί 70.000 μέλη, επί συνόλου 470.000 μελών του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Συμφωνία για κυβέρνηση «ευρέως συνασπισμού» στη Γερμανία