«Καταντήσαμε συνιστώσα της ΝΔ»

«Καταντήσαμε συνιστώσα της ΝΔ»

Οργισμένος Βενιζέλος και βουλευτές κατά Σαμαρά - Πολλά και σκληρά λόγια στη Χαρ. Τρικούπη με την ξαφνική ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τους αστέγους.

Όταν πριν από μερικές ημέρες ο Ευάγγελος Βενιζελος έλεγε με νόημα ότι «το 95% της δημοσιονομικής προσαρμογής οφείλεται στο ΠΑΣΟΚ» σίγουρα δεν περίμενε κάποιου είδους επιβεβαίωση ή ακόμα περισσότερο επιβράβευση.

Ήταν όμως μια υπενθύμιση – κυρίως στον κυβερνητικό του εταίρο – ότι δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα να πέσει κάτω και κυρίως να εκχωρήσει με σηκωμένα τα χέρια στη ΝΔ το δικαίωμα να καρπώνεται πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης συνεργασίας.

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας χωρίς να κληθεί ο «πράσινος» υφυπουργός Κεγκέρογλου με θέμα την οικονομική βοήθεια, ύψους 20 εκ. ευρώ στους αστέγους, από το πρωτογενές πλεόνασμα, ήταν όπως φάνηκε η αφορμή για το ξέσπασμα του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η αλήθεια είναι ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες της Χαριλάου Τρικούπη ακούστηκαν πολλά και σκληρά λόγια, όταν είδαν ξαφνικά τον Αντώνη Σαμαρά να ανακοινώνει τις αποφάσεις της εν λόγω σύσκεψης για τους άστεγους.

Ίσως τελικά ο χαρακτηρισμός περί «Μαυρογιαλούρων» που χρησιμοποιήθηκε στην επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ να ήταν και ο πιο επιεικής.

Ορισμένοι βουλευτές – κυρίως της περιφέρειας – σε συζητήσεις υπενθύμιζαν με νόημα ότι «δεν μπορούμε να νιώθουμε ως συνιστώσα της ΝΔ» και κάποιοι άλλοι ότι «δεν μπορούμε να παίζουμε με τα χέρια κάτω το κατά καιρούς επικοινωνιακό παιχνίδι του Μαξίμου».

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr