Κατατέθηκε σήμερα ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας

Κατατέθηκε σήμερα ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας

ΥΠ.ΟΙΚ: Το σημερινό νομοσχέδιο εκπληρώνει τα προαπαιτούμενα - Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (έλαβε ήδη αριθμό ΦΕΚ και αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη) υλοποιούνται και τα 22 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, επισημαίνεται από το υπουργείο Οικονομικών, μετά από σημερινά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας φέρεται να αναφέρει ότι η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα θα καθυστερήσει, διότι η χώρα δεν έχει εγκρίνει 5 από τα 22 προαπαιτούμενα μέτρα.

Σημειώνεται ότι αύριο αναμένεται να συνεδριάσει το Euro Working Group για να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ενώ το ΔΝΤ συνεδριάζει στις 29 Ιουλίου για να συζητήσει την εκταμίευση του τμήματος της συνολικής δόσης που αναλογεί στο Ταμείο.

Την ανακοίνωση του Προέδρου της βουλής Β. Μεϊμαράκη για την κατάθεση του νομοσχεδίου, ακολούθησαν οι διαμαρτυρίες του Π. Λαφαζάνη (ΣΥΡΙΖΑ) και του Ν. Μαριά (ΑΝ.ΕΛ.) οι οποίοι επεσήμαναν πως μόλις πριν από μερικές ημέρες υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, στη βάση του οποίου ήταν ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος. «Αφού ανακοινώσατε το κλείσιμο της Ολομέλειας, σπεύδει η κυβέρνηση να εισάγει νέο φορολογικό με βάση κατεπείγουσες διαδικασίες» παρατήρησε ο Π. Λαφαζάνης. «Η μαύρη τρύπα των εσόδων αναγκάζει την κυβέρνηση να αυτοσχεδιάζει» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μαριάς.

«Ας μην υποτιμούμε τα θερινά τμήματα. Έχουν την ίδια ισχύ με την Ολομέλεια» απάντησε ο Β. Μεϊμαράκης. «Βεβαίως στην Ολομέλεια θα γινόταν ευρύτερη συζήτηση, αλλά το σύνηθες για το καλοκαίρι είναι να λειτουργούν τα τμήματα και η λειτουργία της Ολομέλειας είναι εξαίρεση και έγινε τα προηγούμενα χρόνια κυρίως για λόγους δικανικούς. Κατ’ αρχήν κανείς μας δεν είναι ευτυχής με τις διαδικασίες κατεπείγοντος – και είμαι βέβαιος πως δεν είναι ούτε η κυβέρνηση. Πιστεύω πως η κυβέρνηση θα έχει σοβαρούς λόγους, κάτι που θα κρίνει αύριο η Επιτροπή Οικονομικών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Φωτογραφία: Αλέξανδρος Βλάχος