Κατατίθενται στη βουλή ως τις 18 Δεκεμβρίου τα νέα προαπαιτούμενα

Κατατίθενται στη βουλή ως τις 18 Δεκεμβρίου τα νέα προαπαιτούμενα
Βουλευτές συγχαίρουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά το τέλος της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2016, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015. Με 153 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) ψηφίστηκε από την Ολομέλεια ο κρατικός Προϋπολογισμός του 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Προχωρά τον Ιανουάριο η ψήφιση για το νέο Ασφαλιστικό - Τι συζητήθηκε στο σημερινό άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο.

Μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου θα έχει προχωρήσει η κατάθεση και ψήφιση του πακέτου με τα προαπαιτούμενα μέτρα προκειμένου να ξεκλειδώσει η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που συζητήθηκε στη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με υπουργούς της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να προχωρήσει μέσα στον Ιανουάριο στην ψήφιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε έναν διεξοδικό διάλογο για το ζήτημα του ασφαλιστικού, καθώς το ζητούμενο είναι να υλοποιηθεί μία ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση, δίκαιη και κυρίως βιώσιμη για τις επόμενες γενιές αλλά και να αποφευχθεί η οποιαδήποτε μείωση της βασικής σύνταξης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, βρέθηκε και η «έντονη διαπραγμάτευση» που αναμένεται να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των θεσμών.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε και το ζήτημα του ΑΔΜΗΕ, για το οποίο εκφράζεται αισιοδοξία για την πορεία διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Παράλληλα έγινε και αναφορά στην εισήγηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ο οποίος έχει δηλώσει στην αντιπολίτευση ότι θα ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με τα κόμματα για την νόμιμη σύνθεση του ΕΣΡ και του ΑΣΕΠ, θέτοντας μάλιστα ως χρονικό περιθώριο την 20η Δεκεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι, αν δεν συμβάλλουν τα κόμματα κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, «δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα», και αυτό είναι ένα θέμα που επίσης συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό.