«Kατεβάζει ρολά» το ιστορικό ξενοδοχείο Athens Ledra

«Kατεβάζει ρολά» το ιστορικό ξενοδοχείο Athens Ledra
Photo:

Ακόμη μια απώλεια έχει να αντιμετωπίσει ο ξενοδοχειακός κλάδος της Αττικής.

Η αθηναϊκή αγορά βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ακόμη «λουκέτο» ιστορικού ξενοδοχείου. Ο λόγος για το Athens Ledra στη λεωφόρο Συγγρού, το οποίο «κατεβάζει» ρολά, ενώ ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι εργαζόμενοι ότι θα απολυθούν και οι πελάτες ότι θα πρέπει να αναζητήσουν άλλο ξενοδοχείο για να διαμείνουν.

Η εταιρεία ΑΣΤΥ Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις ΑΕ, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του Athens Ledra Hotel, ανακοίνωσε τη διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου από τις 31 Μαΐου 2016, λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι φτάνουν τους 150 και μάλιστα πολλοί εξ αυτών έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας καθώς παραμένουν απλήρωτοι από τον Μάρτιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βασικός πιστωτής του, η Alpha Bank στην οποία οι οφειλές διαμορφώνονται στα πέριξ των 33 εκατ. ευρώ, πρόκειται να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να έχει δοθεί λύση μέσα στο καλοκαίρι του ξενοδοχείου, το οποίο, η ίδια είχε βγάλει σε πλειστηριασμό αξίας 41,1 εκατ. ευρώ πέρυσι την άνοιξη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις ως προς το μέλλον του ξενοδοχείου, εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία.