Καυγάς Λαγκάρντ-Βαρουφάκη λόγω…Grexit

Καυγάς Λαγκάρντ-Βαρουφάκη λόγω…Grexit

Τα πνεύματα οξύνθηκαν κατόπιν αναφοράς της διευθύντριας του ΔΝΤ σε ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ.

Για έντονη αψιμαχία ανάμεσα στην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, και στον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, κάνουν λόγο δημοσιεύματα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, η συνάντηση των δύο αξιωματούχων ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών στην Ουάσινγκτον έλαβε χώρα σε τεταμένο κλίμα, με την ατμόσφαιρα να ηλεκτρίζεται κατόπιν αναφοράς της Κριστίν Λαγκάρντ σε grexit:

«Θα είναι καταστροφή για τον ελληνικό λαό η έξοδος από την Ευρωζώνη. Θα είναι ολέθριο λάθος εν το επιτρέψετε ή το επιδιώξετε (…) εμείς και οι υπόλοιποι Θεσμοί είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, αλλά οι Έλληνες θα βιώσουν φρικτές καταστάσεις», φέρεται να είπε η Κριστίν Λαγκάρντ, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να απαντά σε έντονο ύφος:

«Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο. Αλλά δεν θα είναι αναίμακτη η κατάσταση για κανέναν (συμπεριλαμβανομένων του ΔΝΤ, της Ευρώπης και της ΕΚΤ) εάν αυτό συμβεί. Βοηθήστε να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις και περάστε το μήνυμα στην ΕΚΤ να μη συμπεριφέρεται εχθρικά στην Ελλάδα και να σταματήσει την ασφυξία».