Και η Ελλάδα στη «συμμαχία των προθύμων» κατά του Ισλαμικού Κράτους

Και η Ελλάδα στη «συμμαχία των προθύμων» κατά του Ισλαμικού Κράτους

Την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και πυρομαχικών στις δυνάμεις των Κούρδων ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ελλάδα συμμετέχει και σε στρατιωτικό επίπεδο στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους. Με επίσημη ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών γνωστοποίησε ότι θα αποσταλεί ανθρωπιστική βοήθεια και πυρομαχικά στις κουρδικές δυνάμεις, προκειμένου να ενισχυθούν εν όψει κλιμάκωσης των επιχειρήσεων στο Ιράκ.

«Η Ελλάδα χαιρέτησε τη διεθνή συμμαχία κατά του ISIS, στην οποία μετέχει πολιτικά, μέσω της προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας και σε στρατιωτικό επίπεδο – μετά και από σχετική εισήγηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας – με την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Οι κουρδικές δυνάμεις στο Ιράκ λαμβάνουν ήδη πολεμικό υλικό από αρκετά ευρωπαϊκά κράτη, όπως η Βρετανία, η Ιταλία και η Γερμανία.

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, τα ελληνικά πυρομαχικά θα σταλούν αποκλειστικά στους Kούρδους μαχητές του Ιράκ, και όχι σε Kούρδους αντάρτες που δρουν σε άλλες περιοχές.

Η αποστολή πυρομαχικών στους Kούρδους μαχητές του Ιράκ αποφασίστηκε κατόπιν και σχετικής εισήγησης του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Πηγή: News247.gr