Και η Μέρκελ είχε προτείνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Και η Μέρκελ είχε προτείνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ Α ΜΕΡΚΕΛ Α ΟΛΑΝΤ Φ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Η Γερμανίδα καγκελάριος ήταν μεταξύ εκείνων που υποστήριζαν το Grexit το καλοκαίρι του 2015.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», ακόμη και η Άνγκελα Μέρκελ ήταν μεταξύ όσων υποστήριζαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πέρσι το καλοκαίρι-και όχι μόνο ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, η Γερμανίδα καγκελάριος συζητούσε την πρόταση του υπουργού Οικονομικών καθώς δεν έβλεπε άλλο δρόμο για την Ελλάδα παρά την αποβολή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, οκτώ ημέρες μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, στο οποίο προσέφυγε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στις 6 Ιουλίου η Μέρκελ παρακάθησε σε δείπνο που της παρέθεσε στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο Φρανσουά Ολάντ. Εκεί, η Γερμανίδα καγκελάριος υιοθέτησε επί της ουσίας την πρόταση Σόιμπλε, ρίχνοντας στο τραπέζι το ενδεχόμενο προσωρινής εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Το συντριπτικό ποσοστό υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα,σύμφωνα με την Άνγκελα Μέρκελ δεν άφηνε ανοιχτό κανένα παράθυρο διαλόγου για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας σημειώνει πως ο Γάλλος Πρόεδρος αντέδρασε έντονα, λέγοντας στην καγκελάριο ότι η απόφαση για Grexit, δεν θα ήταν μόνο προσωρινή καθώς θα ήταν δύσκολο να αντιστραφεί τα επόμενα χρόνια κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τη συζήτηση. Πέντε ημέρες μετά στις Βρυξέλλες κυκλοφορούσε στα email των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ η πρόταση Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Πηγή: Η Καθημερινή