Και ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με το «βραχιολάκι» για τον Νίκο Ρωμανό

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη Βουλή συζητάται αυτήν την ώρα το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

«Θεωρούμε ότι η χθεσινή δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης κινείται σε θετική κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Η δήλωση του κ. Κοντονή σηματοδοτεί τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, περί δυνατότητας χρήσης του συστήματος γεωεντοπισμού, όταν το σύστημα τεθεί σε εφαρμογή, και στην περίπτωση του Νίκου Ρωμανού, προκειμένου να μπορέσει να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο.

«Μόνο θετικά αποτελέσματα έχει η δυνατότητα να δίνεται εκπαιδευτική άδεια. Είναι θέμα ευθύνης να κρατηθεί στη ζωή αυτό το παιδί που δικαίως αισθάνεται ότι αδικείται από αυτή την κατάσταση. Πρέπει να προσπαθήσουμε να αποφευχθεί το μοιραίο στην εξέλιξη και να αποκτήσει τη δυνατότητα να συνεχίσει τις σπουδές του», τόνισε ο κ. Κοντονής.

Νωρίτερα ο εισηγητής της ΝΔ Κωνσταντίνος Υψηλάντης χαρακτήρισε την επίλυση του ζητήματος «ως πράξη ανθρωπιάς και πραγματικής προσήλωσης τόσο στην νομιμότητα όσο και στην ανθρωπιστική πλευρά του ζητήματος που αποκαθιστά το περί δικαίου αίσθημα».

«Έρχεται να ρυθμίσει ανάλογες περιπτώσεις με του Ρωμανού, δίνοντας τη δυνατότητα με αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων για παρακολούθηση από κοντά των εκπαιδευτικών μαθημάτων με τη χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού», ανέφερε ο κ. Υψηλάντης, ο οποίος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για προσπάθεια εκμετάλλευσης της υπόθεσης Ρωμανού.

«Και για ανθρωπιστικούς λόγους και για το αίσθημα δικαίου, λέμε ναι στην τροπολογία», ανέφερε και η εισηγήτρια των ΑΝΕλ Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Τόνισε, ωστόσο, ότι είναι υποχρέωση όλων των κομμάτων να απέχουν από κάθε κομματική εκμετάλλευση, κατηγορώντας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπάθησαν με τις παρεμβάσεις τους να ωφεληθούν αγγίζοντας τα άκρα και ρίχνοντας λάδι στη φωτιά.

Διαβάστε επίσης:

«Όχι» από τον Άρειο Πάγο στην αίτηση αναίρεσης του Νίκου Ρωμανού

«Να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της» κάλεσε την Πολιτεία ο δικηγόρος του Ρωμανού

Σχετικά άρθρα