Κεδίκογλου: Θα εξαντλήσουμε την τετραετία

Κεδίκογλου: Θα εξαντλήσουμε την τετραετία

«Δεν στοιχειοθετείται η εικόνα της ανατροπής που ήθελε να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ» - Ποιες είναι οι πρώτες εκτιμήσεις στο ΠΑΣΟΚ.

«Δεν στοιχειοθετείται η εικόνα της ανατροπής που ήθελε να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας το exit poll των ευρωεκλογών, στον ΑΝΤ1.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «οι ευρωεκλογές παραδοσιακά είναι μια χαλαρή ψήφος, μία ψήφος διαμαρτυρίας που είθισται να ενισχύεται η αντιπολίτευση». Απέκλεισε, δε, το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες: «δεν τίθεται ζήτημα να μην εξαντλήσουμε την τετραετία μας».

Στο ΠαΣοΚ αναφέρουν ότι από τα αποτελέσματα του exit poll προκύπτει πως η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ δεν «πέρασε». Στελέχη από τη Χαριλάου Τρικούπη, που διατηρούν χαμηλούς τόνους, δηλώνουν «συγκρατημένα» και παραπέμπουν στην επίσημη τοποθέτηση, που θα γίνει επί τη βάση των πραγματικών αποτελεσμάτων.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η στρατηγική της «προοδευτικής σταθερότητας», που αναπτύχθηκε προεκλογικά, φαίνεται ότι είχε απήχηση στην κοινωνική βάση της δημοκρατικής παράταξης και, ταυτόχρονα, επισημαίνουν ότι το θέμα του προσκλητηρίου για την ανασύνθεση της μεγάλης κεντροαριστεράς, ούτως ή άλλως, ισχύει και μετεκλογικά.

Κυβερνητικές πηγές λένε, επίσης, ότι δεν υπάρχει ζήτημα για τη σταθερότητα της κυβέρνησης ή πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Διαβάστε ακόμη: 

«Γραμμή» της ΝΔ σε όλα τα στελέχη: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, όχι πολιτική ανατροπή

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ: Τι δείχνουν τα πρώτα exit polls