Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Έρευνα για τις πωλήσεις καταστημάτων στην Ελλάδα

Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Έρευνα για τις πωλήσεις καταστημάτων στην Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα της τράπεζας για την Έκτακτη Παροχή Ρευστότητας.

Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ) ανακοίνωσε ότι προχωρά σε έρευνες για την οικονομία και σε εσωτερική αναδιάρθρωση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, η ΚΤΚ σημειώνει ότι είναι σε εξέλιξη έρευνα για την Έκτακτη Παροχή Ρευστότητας (ELA) από τις 21 Νοεμβρίου 2014.

Προστίθεται ότι η ΚΤΚ έχει ήδη προχωρήσει με απόφαση του ΔΣ, ημερομηνίας 12 Νοεμβρίου 2014, στις διαδικασίες διεξαγωγής έρευνας σχετικά με την πώληση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα τον Μάρτιο 2013.

Όσον αφορά στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων στην ΚΤΚ αναφέρεται ότι το διοικητικό συμβούλιο έχει διαχρονικά αναγνωρίσει το θέμα της ανάγκης μεταρρυθμίσεων στην οργάνωση, δομή και λειτουργία της ΚΤΚ, καθώς και στην ανάγκη εισαγωγής βέλτιστων πρακτικών διακυβέρνησης.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΚΤΚ, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ και την απαραίτητη στήριξη της διοικητού, ημερομηνίας 22 Σεπτεμβρίου 2014, αποφασίστηκε η πλήρης αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμός της ΚΤ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το μέλος του δ.σ . της ΚΤΚ και τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου σε άρθρο στην οικονομική ιστοσελίδα «StockWatch» επέκρινε την «διαχειριστική λογική» που υπάρχει στα ανώτερα δώματα της Κεντρικής Τράπεζας, αφήνοντας αιχμές κατά της διοικητού, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ