Κεραμέως για νέο σχολικό έτος: «Τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν»- Τι είπε για μάσκες και τεστ

Κεραμέως για νέο σχολικό έτος: «Τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν»- Τι είπε για μάσκες και τεστ
Το 1ο νηπιαγωγείο στα Καλύβια Αττικής κλειστό μετά από απόφαση της Κυβέρνησης να περιμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία στην Ελληνική επικράτεια λόγω του κορωνοιού, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020. Στην αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας προχωράει η κυβέρνηση, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Το μέτρο αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή. Θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες και αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Το μέτρο όπως εξήγησε Κικίλιας είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι να μην επαναληφθεί το φαινόμενο να κλείνουν τμήματα σχολικών μονάδων λόγω μεμονωμένων κρουσμάτων.

Τα πρωτόκολλα στα σχολεία θα αλλάξουν καθώς δεν νοείται να διακόπτεται η δια ζώσης εκπαίδευση, υποστήριξε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με φόντο την έναρξη στις 13 Σεπτεμβρίου του νέου σχολικού έτους.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας άλλωστε, είναι να μην επαναληφθεί το φαινόμενο να κλείνουν τμήματα σχολικών μονάδων λόγω μεμονωμένων κρουσμάτων, καθώς όπως τόνισε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών είναι εμβολιασμένο.

Όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση συζητά το θέμα σχετικά με τα νέα πρωτόκολλα, με την επιτροπή των ειδικών και τις επόμενες ήμερες θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

«Όχι» στη λογική του κλεισίματος τμήματος

«Φεύγουμε από την λογική του κλεισίματος τμήματος και πάμε σε αυξημένο testing και περισσότερα εργαστηριακά τεστ και μάσκα παντού πλην της γυμναστικής», σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Ανέφερε ότι απολυτή προτεραιότητα αποτελεί να λειτουργήσουν δια ζώσης όλες οι εκπαιδευτικές δομές.

Σημείωσε ότι περίπου το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και αν προστεθεί ένα ποσοστό 10% που έχει νοσήσει, απομένει ένα 10% που δεν έχει εμβολιαστεί.