Κέρδη περιμένοντας στην… ουρά πολυκαταστημάτων

Κέρδη περιμένοντας στην… ουρά πολυκαταστημάτων

Η εταιρεία Same Ole Line Dudes (SOLD Inc.), στήνεται στην ουρά γνωστών πολυκαταστημάτων και χρυσοπληρώνεται! 

Έχασε ξαφνικά τη δουλειά του και για να βγάλει τα προς το ζην σκαρφίστηκε έναν πρωτότυπο τρόπο. Αποφάσισε να περιμένει… όχι με σταυρωμένα τα χέρια αλλά στην ουρά γνωστών πολυκαταστημάτων για λογαριασμό τρίτων. Ο Robert Samuel ήταν ένας από τους πολλούς κατοίκους της Νέας Υόρκης που έμειναν άνεργοι και αντιμετώπισαν σοβαρές δυσκολίες επανένταξης στη αγορά εργασίας. Και ενώ πίστευε πως κάθε ελπίδα είχε χαθεί, αφού όποια πόρτα και αν χτυπούσε η απάντηση ήταν αποθαρρυντική, η φαϊνή ιδέα ήρθε όταν δόθηκε στην κυκλοφορία το iPhone 5.

Είναι γνωστές οι ουρές που σχηματίζονται έξω από τα καταστήματα της Apple κάθε φορά που η πολυεθνική λανσάρει ένα καινούριο μοντέλο, αλλά και τα ατυχήματα που γίνονται όταν ο κόσμος ποδοπατείται στην κυριολεξία για μια ηλεκτρονική συσκευή. Ο Robert σκέφτηκε να βάλει αγγελία στην εφημερίδα πως για 100 δολάρια θα στηθεί αυτός στην αναμονή και μόλις έρθει η ώρα να μπει στο κατάστημα θα ειδοποιήσει τον ενδιαφερόμενο.

Οι αρχικοί του υπολογισμοί αποδείχτηκαν σωστοί και ήταν έτοιμος να εισπράξει τα πρώτα του χρήματα. Λίγο πριν φτάσει στην είσοδο του καταστήματος ο άνδρας που τον είχε «νοικιάσει», τον κάλεσε και του είπε να φύγει καθώς αποφάσισε πως δεν θέλει να αγοράσει το iPhone, ενώ τον πλήρωσε για τις υπηρεσίες του. Έχοντας λάβει τα πρώτα του χρήματα, ο Robert αποφασίζει να πουλήσει σε άλλον τη θέση του κερδίζοντας επιπλέον 325 δολάρια. Στη συνέχεια κάλεσε τους φίλους του και τους πρότεινε να πουλήσουν νερό και σνακς σε όσους ήταν στην ουρά προς 5 δολάρια.

Το επόμενο βήμα ήταν να ιδρύσει την Same Ole Line Dudes (SOLD Inc.), εταιρεία στην οποία αυτός και οι συνεργάτες τους στήνονται στις ουρές και πληρώνονται! Και αν νομίζετε πως θα σταθούν στην ουρά για μια χούφτα δολάρια κάνετε λάθος. Συγκεκριμένα ο Robert χρεώνει 25 δολάρια για την πρώτη ώρα αναμονής και 10 για κάθε μισάωρο που ακολουθεί, βγάζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μέχρι και 1.000 δολάρια την εβδομάδα.

 

Τα κέρδη πάντως δεν βγαίνουν αβίαστα αφού σε ορισμένες περιπτώσεις το “στήσιμο” σε μια ουρά μπορεί να διαρκέσει πάρα πολλές ώρες. Όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν και ο ίδιος την ημέρα που περίμενε στην ουρά έξω από την Apple πέρασαν 19 ώρες μέχρι να φτάσει στην είσοδο και να πληρωθεί.

Σήμερα οι υπηρεσίες που παρέχει δεν περιορίζονται μόνο στο να περιμένει στην ουρά. Υπάρχει ένας αριθμός συνεργατών που προμηθεύει με νερό, αναψυκτικά, γλυκά και σάντουιτς όσους περιμένουν, υπηρεσία η οποία χρεώνεται 60 δολάρια αλλά φαντάζει σωτήρια για κάποιον που δεν μπορεί να κάνει βήμα από την ουρά στην οποία είναι αναγκασμένος να περιμένει καρτερικά. Σημειώνεται πως η Same Ole Line Dudes (SOLD Inc.), δεν πηγαίνει σε οποιαδήποτε ουρά. Στο site της εταιρείας είναι αναρτημένα τα ονόματα των εταιρειών που καλύπτει μεταξύ των οποίων :

Sample sales
Broadway /TKTS booth
Standing room only concerts
OPEN HOUSES/INTERVIEWS
NIKE Sneaker Releases
Apple Product Launches
H&M designer sales
Night clubs/ Bars
Free Park Concert Events
Daytime Talk Shows
Late Night Talk Shows
Early Morning Audience Lines
Celebrity Meet & Greets
Greyhound, Bolt, Megabus Passengers
Autograph Signings
Courts
Federal, State, City Agencies i.e. Social Security/HRA/Immigration

Διαβάστε ακόμα:

Η startup που βάζει «λουκέτο» στα σούπερ μάρκετ

Το «αρχαιότερο επάγγελμα» εκσυγχρονίζεται