Καιρός: Κύμα καύσωνα με 39άρια μέσα στην εβδομάδα

Καιρός: Κύμα καύσωνα με 39άρια μέσα στην εβδομάδα
Áèçíáßïé êáé ôïõñßóôåò ðñïóðáèïýí íá ðñïöõëá÷èïýí áðü ôçí Ýíôïíç æÝóôç ðïõ åðéêñáôåß óôï êÝíôñï ôçò ÁèÞíáò, Ôñßôç 11 Éïõëßïõ 2017. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÂËÁ×ÏÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μετωρολόγων.

Ο καιρός «μυρίζει» καλοκαίρι, με την Πέμπτη να παρουσιάζεται ως η πιο θερμή ημέρα της εβδομάδας, με τον υδράργυρο να δείχνει έως και 39 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές, ωστόσο το Σαββατοκύριακο εκτιμάται ότι η θερμοκρασία θα αγγίξει σε κάποιες περιοχές μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη, ωστόσο, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, θα επικρατούν και πολύ ισχυροί άνεμοι έως και 8 μποφόρ.

Η άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μετωρολόγων.

Ο υδράργυρος δείχνει να παίρνει την ανηφόρα από αύριο,  21 Ιουλίου και για αρκετά 24ωρα.

Ανοδος που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στην ανατολική -κυρίως- Ελλάδα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με τον υδράργυρο να προσεγγίζει ή και να ξεπερνά ελαφρώς, ακόμα και τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Με αυτά τα δεδομένα,  προβλέπεται ένα «φινάλε» Ιουλίου με καύσωνα διαρκείας.

Όλα δείχνουν πως οδεύουμε προς μια πολύ ζεστή περίοδο στην τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

Με σχετική ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook πριν λίγες ημέρες, ο  μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, αναφέρεται στον καιρό στην σχετική άνοδο της θερμοκρασίας, παρουσιάζοντας και σχετικό χάρτη.

ΤΡΙΤΗ 21-07-2020 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 22-07-2020

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά.

ΠΕΜΠΤΗ 23-07-2020, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-07-2020 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 25-07-2020

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι το Σάββατο σε δυτικών διευθύνσεων και στα ανατολικά 4 με 6 ενισχυόμενοι τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ μέχρι και την Παρασκευή. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο από την Παρασκευή.