KFC και Pizza Hut βρήκαν τρόπο να ανοίγουν καταστήματα χωρίς προσλήψεις. Και φυσικά η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται πίσω από αυτό

KFC και Pizza Hut βρήκαν τρόπο να ανοίγουν καταστήματα χωρίς προσλήψεις. Και φυσικά η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται πίσω από αυτό
epa08246402 A man looks at his phone while standing next to a closed Kentucky Fried Chicken fast-food branch in Hong Kong, China, 25 February 2020. KFC said it has shut down its branch in North Point after a staff member of staff and her son were confirmed to have caught the Covid-19 virus. EPA/JEROME FAVRE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Yum China έχει αυξήσει τον αριθμό των καταστημάτων της κατά σχεδόν 80% από το 2016.

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας έχει επιτρέψει στην εταιρεία που διαχειρίζεται τα εστιατόρια των KFC και Pizza Hut -μεταξύ άλλων- στην Κίνα να ανοίγει περισσότερα καταστήματα χωρίς να προσλαμβάνει περισσότερο προσωπικό.

Όπως δήλωσε η CEO της Yum China, Τζόι Βατ, στο CNBC, «από το 2016 μέχρι σήμερα αυξήσαμε τον αριθμό των καταστημάτων μας κατά περίπου 80%. Ωστόσο, ο αριθμός του προσωπικού μας παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος γύρω στα 430.000 άτομα».

Με την τεχνολογία, είπε ότι το προσωπικό μπορεί να προαχθεί για να διαχειριστεί πολλά καταστήματα και να υποστηρίξει το άνοιγμα νέων τοποθεσιών.

Η Yum China ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να επενδύσει 3,5 έως 5 δισ. δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια για να αναπτύξει το δίκτυο καταστημάτων της, να βελτιώσει την αλυσίδα εφοδιασμού της και να ενισχύσει τις ψηφιακές δυνατότητες. Μόνο φέτος, η εταιρεία σχεδιάζει να δαπανήσει περίπου 700 έως 900 εκατ. δολάρια.

Η Βατ πρόσθεσε πως η εταιρεία άρχισε να επενδύει στην τεχνολογία κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού για να βελτιώσει την ποιότητα της αλυσίδας εφοδιασμού και των αποθεματικών της.

Η Yum China κατασκευάζει περισσότερα δικά της κέντρα logistics, όπου μπορεί να ενσωματώσει περισσότερη τεχνολογία στην εφοδιαστική της αλυσίδα και να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, είπε ακόμα η Βατ, σημειώνοντας ότι η εταιρεία στοχεύει τελικά να κατέχει το 30% των κέντρων logistics της αντί να χρειάζεται να τα νοικιάζει.

Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης

Ως αποτέλεσμα, οι υπεύθυνοι των καταστημάτων δεν χρειάζεται πλέον να κάνουν νέες παραγγελίες υλικών για την καταστήματα τους καθώς αυτά προωθούνται αυτόματα στο κατάστημα με τη βοήθεια της πρόβλεψης που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Αυτή η τεχνολογία μειώνει το εργατικό και το λειτουργικό κόστος, καθώς και τη σπατάλη τροφίμων, είπε. Η Βατ πρόσθεσε ότι η τρέχουσα κάλυψη του κέντρου logistics έχει επίσης τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τα προγραμματισμένα ανοίγματα καταστημάτων της Yum China στο εγγύς μέλλον.

Η εταιρεία διαθέτει 33 κέντρα logistics και σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό αυτό σε τουλάχιστον 45 μέσα στα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια.

Η Yum China εξετάζει επίσης τη χρήση της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσει τους διευθυντές καταστημάτων να κατανοήσουν και να αναλύσουν καλύτερα τα δεδομένα των καταστημάτων, ανέφερε η Βατ τονίζοντας ότι βρίσκεται ακόμη σε «πολύ, πολύ πρώιμο στάδιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: cnbc.com