Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι υψηλοί προσκεκλημένοι που θα δώσουν το «παρών»

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι υψηλοί προσκεκλημένοι που θα δώσουν το «παρών»
Ο κοσμηματοπώλης Κώστας Καίσαρης (Κ), προσέρχεται στη Μητρόπολη για να αποτίσει φόρο τιμής στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023. Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης, κοντά στους προγόνους του στο Τατόι. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου πραγματοποιείται στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου η σορός είναι προσβάσιμη για το κοινό.

Παρουσία βασιλιάδων, διαδόχων και αρκετών «γαλαζοαίματων» τελείται σήμερα, Δευτέρα (16/01), η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η κηδεία πραγματοποιείται στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου η σορός είναι προσβάσιμη για το κοινό, ενώ στις 12:00 το μεσημέρι θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία. Κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, πρόσβαση στον Μητροπολιτικό Ναό θα έχουν αυστηρά οι προσκεκλημένοι της.

Στην τελετή θα παραστούν μέλη των βασιλικών οικογενειών από τη Βρετανία, τη Δανία, το Λουξεμβούργο, το Μονακό, την Ολλανδία, τη Νορβηγία και την Ισπανία, αλλά και προσωπικότητες από την Ελλάδα.

Οι περισσότεροι προσκεκλημένοι φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, ενώ αρκετοί διαμένουν στα NJV Athens Plaza, Electra Palace και St. George Lycabettus Lifestyle Hotel.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολόκληρη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας θα παραστεί στην κηδεία. Συγκεκριμένα, έφτασαν στη χώρα μας από χθες ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φελίπε με την σύζυγό του, Λετίθια αλλά και ο επίτιμος βασιλιάς Χουάν Κάρλος Α’.

Επίσης, η βασίλισσα Μαργαρίτα Β’ της Δανίας και ο διάδοχος του θρόνου Φρειδερίκος, η βασιλική οικογένεια της Σουηδίας, ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ολλανδίας, ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος, ο διάδοχος της Νορβηγίας Πρίγκιπας Χάακον και ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό, η Μεγάλη Δούκισσα Μαρία Βλαδιμήροβνα της Ρωσίας είναι μεταξύ εκείνων που βρίσκονται ήδη στην Αθήνα.

Στην Αθήνα έφτασε από χθες και ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Συμεών, ενώ το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου, το οποίο θα βρεθεί στην ελληνική πρωτεύουσα αυθημερόν για την κηδεία.

Το βρετανικό στέμμα θα εκπροσωπηθεί από την πριγκίπισσα Άννα, κόρη της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, ξάδερφος του τέως βασιλιά και ο βαφτιστήρας του Κωνσταντίνου, πρίγκιπας Γουίλιαμ, δεν αναμένεται να δώσουν το παρών.

Στη λίστα με τους υψηλούς προσκεκλημένους που θα παρακολουθήσουν την Εξόδιο Ακολουθία βρίσκονται περίπου και 60 Έλληνες, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επιχειρηματίες και πολιτικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, αναμένεται να εκφωνήσει επικήδειο, ενώ το φέρετρό του θα κουβαλήσουν ο Παύλος, ο Νικόλαος (δεύτερος γιος του) και οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του Παύλου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, μετά από την ταφή στο Τατόι, η οικογένεια θα παραθέσει γεύμα για τους υψηλούς προσκεκλημένους της στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, ως είθισται στην Ελλάδα, με ψαρικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

«Φρούριο» η Αθήνα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου