Κικίλιας: Πότε ανακοινώνεται η άρση των μέτρων

Κικίλιας: Πότε ανακοινώνεται η άρση των μέτρων
(Ξένη Δημοσίευση) Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλάει κατά τη διάρκεια της συνάντησης, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, στο Μέγαρο Μαξίμου. Συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπογραφή μνημονίου χορηγίας μεταξύ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Υπουργείου Υγείας, για την κάλυψη όλων των εξόδων με σκοπό την ανακαίνιση των χώρων υγιεινής των δημόσιων νοσοκομείων της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και την αγορά κλινοσκεπασμάτων για το σύνολο των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν θα είναι άνευ όρων, αλλά αντίθετα με προϋποθέσεις, έτσι ώστε να μη διακινδυνεύσουμε μετά από τόση ταλαιπωρία και τόσες απώλειες ένα δεύτερο κύμα διασποράς του κορωνοϊού», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

Τα σχολεία θα ανοίξουν, αλλά με προϋποθέσεις και προφυλάξεις, τονίζει σε συνέντευξη του ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας στο «Βήμα της Κυριακής» επισημαίνοντας πως «κύριο μέλημά μας είναι τα παιδιά, που φέτος δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις και περνούν, όπως ξέρετε, μεγάλη αγωνία αυτά και οι οικογένειες τους».

Οι ανακοινώσεις για την αποκλιμάκωση θα γίνουν μετά τις ‪27 Απριλίου, αναφέρει ο υπουργός Υγείας και προβλέπει ότι η έως τότε τήρηση των μέτρων «θα οδηγήσει, κατά τη γνώμη μου, σε νέα μείωση της επιδημιολογικής καμπύλης και θα δώσει στους ειδικούς επιστήμονες τη δυνατότητα να εισηγηθούν την αποκλιμάκωση των μέτρων με μεγαλύτερη ασφάλεια. Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν θα είναι άνευ όρων, αλλά αντίθετα με προϋποθέσεις, έτσι ώστε να μη διακινδυνεύσουμε μετά από τόση ταλαιπωρία και τόσες απώλειες ένα δεύτερο κύμα διασποράς του κορωνοϊού».

Αναφερόμενος στους ηλικιωμένους, ο Β. Κικίλιας είπε πως «έχουμε ιερή υποχρέωση να τους προστατεύσουμε περισσότερο από όλους. Τους ζητούμε να επιδείξουν υπομονή σε αυτή τη δύσκολη φάση του περιορισμού που ζουν. Αποδείξαμε ότι πραγματικά νοιαζόμαστε για αυτούς. Μόλις οι επιστήμονές μας δώσουν το πράσινο φως, οι περιορισμοί θα αρθούν».

Τέλος ο υπουργός Υγείας, μιλώντας για την επόμενη μέρα του ΕΣΥ είπε πως στόχος του Υπουργείου είναι να φτάσει τις 1.200 κλίνες ΜΕΘ, δηλαδή να έχουμε και στη χώρα μας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που είναι 12 κρεβάτια ΜΕΘ για 100.000 πολίτες.